Ullakkosauna

Toinen vaihtoehto saunomiseen on kartanon ullakolla sijaitseva infrapunasauna. Saunomisen jälkeen voi ihailla tornin lasikattoisesta käytävästä tähtitaivasta ja oleskella ullakkoateljeen takkatilassa. 

Infrapunalämpö tarkoittaa aallonpituudeltaan vastaavaa syvälämpöä, jota esiintyy auringon lämpösäteilyssä. Infrapunalämpö on täysin eri asia kuin haitalliset UV-säteet eikä se sisällä niitä lainkaan.

Infrapunasaunan vaikutukset

Infrapunasaunassa saunominen lisää kudosten toimintaa ja tehostaa verenkiertoa. Se lievittää kipua ja nopeuttaa vammojen paranemista lisäämällä kudosten verenkiertoa. Parantunut verenkierto takaa jännittyneiden lihasten hapen saannin ja tehokkaan aineenvaihdunnan kuona-aineiden poistamiseksi, minkä tuloksena lihasjännitys ja nivelkankeus vähentyvät. Infrapunasauna on perinteiseen saunaan verrattuna vähemmän sydäntä rasittava. 

Kohonnut aineenvaihdunnan taso infrapunasaunassa polttaa kaloreita kehon hikoillessa. Tämä edistää rasvan palamista, vahvistaa sydämen kuntoa, auttaa poistamaan selluliittia ja lisää ihon kimmoisuutta.

Infrapunasaunassa suositeltava lämpötila on n. 50 astetta, mutta ei enempää, sillä terve keho hikoilee jo 45 asteessa jopa kolme kertaa enemmän infrapunalämmössä kuin kiuassaunassa 80 asteessa. Tämä poistaa tehokkaasti myrkkyjä kehosta ja laittaa aineenvaihdunnan liikeelle.