Tutustu myös muihin ryhmämenuihin

Hirvihaaran Kartanon juhlabuffetmenut 2019-2020

Alkuruokabuffet

Salaatit (valitse kaksi)
Caesarsalaattia ( naturel / ravunpyrstöjä / broilerinfileetä)  L, kastike sisältää kalaa
Tomaatti-tabbouleh  L, Kasvis
Meloni-minttusalaattia  L, G, Kasvis
Peruna-omenasalaattia  L, G, Kasvis
Metsäsienisalaattia  L, G, Kasvis
Juuressalaatti sesongin raaka-aineista  L, G, Kasvis
Valkosipulikurkkuja, hunajaa ja smetanaa  L, G, Kasvis
Marinoituja kasviksia ja basilika-valkosipuliöljyä  L, G, Kasvis
Värikäs kikhernesalaatti ja passion-kastiketta  L, G, Kasvis
Mozzarella Caprese  L, G, Kasvis
Leipäjuusto-karpalosalaattia  L, G, Kasvis
Juustosalaattia kreikkalaiseen tapaan  L, G, Kasvis
Lisäveloitus useammasta salaattivalinnasta +2 € /laji/vierailija

Kylmät alkuruoat (valitse kolme)
Kirjolohenmätiä, sipulia ja smetanaa  L, G
Silakkaa ja silliä  L, G
Savumuikkuja  L, G
Savuahvenia  L, G
Jäämeren katkarapuja Creme Fraiche -kastikkeessa  L, G
Graavisiika-omenatartaria  L, G
Tilligraavattua merilohta ja puolukkamajoneesia  L, G
Kylmäsavustettua merilohta ja tonnikalakastiketta  L,G
Pippuroitua lämminsavulohta ja ranskankerma-tillikastiketta  L, G
Kalkkunapastramia ja Cumberlandin kastiketta  L, G
Possunkassleria, piparjuurikastiketta ja kapriksia  L, G
Savustettua naudanpaistia ja remoulade-kastiketta  L, G
Paahdettuja punajuuria, vuohenjuustoa ja pinjansiemen-vinegretti  L, G, Kasvis
Pientilajuustoa ja viikunahilloketta  L, G, Kasvis
Lisäveloitus useammasta kylmästä alkuruokavalinnasta +3,20 € /laji /vierailija

 

Pääruokabuffet

Lämmin ruoka (valitse yksi/kaksi, hinta määräytyy valinnan mukaan)
Tähdellä merkityt pääruoat sopivat myös lautastarjoiluun

* Uunissa paahdettua merilohta ja porkkana-voikastiketta  L, G
* Pinta savustettua lohta ja rapukastiketta  L, G
* Sitruunavoissa haudutettua nieriää ja mätikastiketta  L, G
Yrteillä gratinoitua kuhaa ja luumutomaattikastiketta  L, G + 5 € /hlö

*Paistettua kotitilan broilerinfileetä ja inkivääri-hunajakastiketta  L, G
*Ylikypsää naudan poskea Burgundinkastikkeessa  L, G, sisältää sientä
*12h kypsytettyä naudan rintaa ”brisket”  ja  punaviinikastiketta  L, G
*Pitkään haudutettua porsaanposkea timjami-punaviinikastikkeessa  L, G

*Poron paahtopaistia ja puolukkakastiketta  L, G  +5 € /henkilö
*Paahdettua ankanrintaa ja tryffelikastiketta  L, G  +5 € /henkilö
*Pihvikarjan seläkettä, punaviinikastiketta ja vaahdotettua bearnaisevoita  L, G  +5 € /hlö
*Pitkään kypsytettyä karitsan niskaa Maatilaliha Meroselta ja rosmariinikastiketta  L, G  +5 € /hlö
*Ylikypsää metsäpeuran niskaa ja tattimaustettua kastiketta  L, G  +5 € /hlö

*Härkäpaputournedos ja tattimuhennosta  L, G
*Marinoitua, paistettua tofua ja paprika-mantelikastiketta  L, G
Punajuuricappellettipastaa, parmesaanilastuja ja hollandaisekastiketta  L

Kysy myös riistalihaa ja -lintuja, lisähinta raaka-aineen päivän hinnan mukaan.

Lämpimät lisäkkeet (valitse kaksi)
Valkosipuli-kermaperunavuokaa  L, G
Parmesaani-kermaperunaa  L, G
Yrteillä maustettuja pariisinperunoita  L, G
Maa-artisokka-perunagratiinia  L, G
Keitettyä riisiä  L, G

Säräjuureksia  L, G
Juustogratinoituja juureksia  L, G
Kasvispataa ratatouillea  L, G – huom. on lisäke, ei kasvispääruoka, ei sisällä proteiinilisää
Uunissa paistettuja kasviksia  L, G
Pekonipapuja  L, G
Lisäveloitus useammasta lämpimästä lisäkkeestä +2 € /laji/vierailija

Menut sisältävät myös
Alkuruokapöydässä vihreää lehtisalaattia, salaatinkastiketta, kartanon leipävalikoima, voita ja keitettyjä perunoita. Ruokajuomana vesi. Kahvia ja teetä.

 

Hinnoittelu 2019

1 pääruoalla
59,00 € /hlö kun ryhmäkoko on yli 35 henkilöä
Pääruoka lautastarjoiltuna 66 € /hlö

63,50 € /hlö kun ryhmäkoko on alle 35 henkilöä 
Pääruoka lautastarjoiltuna 70,50 € /hlö

2 pääruoalla
65,50 € /hlö kun ryhmäkoko on yli 35 henkilöä
Pääruoat lautastarjoiltuina 72,50 € /hlö

70,50 € /hlö kun ryhmäkoko on alle 35 henkilöä
Pääruoat lautastarjoiltuina 77,50 € /hlö

Lisäveloitus useammasta kuin kahdesta lämminruokavalinnasta buffetissa/pöytiin tarjoiltuna +7 € /laji /henkilö

Huomioittehan, että +5 € /ruokailija lisäveloituksella olevissa pääruokaehdotuksissa, lisätään pöytiin tarjoiltavien pääruoka-annoksiin lisäveloitus raaka-aineen korkeammasta hinnasta johtuen.

Alle 4-vuotiaat veloituksetta buffetista, pöytiin tarjoillut annokset 5 € /annos
4-12 -vuotiaat puoleen hintaan sekä buffetista että pöytiin tarjoiltaessa

Pöytiin tarjoillut menut
Alkuruoka buffetista ja pääruoka pöytiin tarjoiltuina lautasannoksina + 7 € /vierailija,
hinnat löytyvät hinnoittelukohdasta.
Tähdellä merkityt pääruoat sopivat lautastarjoiluun.

Alkuruoka ja pääruoka pöytiin tarjoiltuna räätälöidään juhlakohtaisesti.

Huomioitavaa hinnoittelussa
Buffetit valmistetaan vähintään 20 henkilön ryhmille.
Alle 20 henkilön ryhmille suosittelemme pöytiin tarjoiltuja menuvaihtoehtoja.

Erikoisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat
Otamme huomioon laktoosittoman ja gluteenittoman ruokavalion veloituksetta ilmoituksenne mukaan - lukuun ottamatta kakkuvaihtoehtoja. Gluteenittomien kakkujen hinnoittelu kakkulistassa.

Henkilöille, jotka eivät voi ruokailla kokoamastanne buffetvalikoimasta, valmistamme lautasannokset, joiden lisäveloitus +5 € /ruokailija. Kakkujen osalta hinnoittelu kakkulistassa.

Menun vahvistus
Menun vahvistaminen ja ilmoitukset erikoisruokavalioista tulee tehdä vähintään 30 päivää ennen tilaisuutta ja viimeiset muutokset henkilömääriin seitsemän (7) arkipäivää ennen tilaisuutta. Laskutus tapahtuu tällöin vahvistetun henkilömäärän mukaisesti tai sen kasvaessa yli ilmoitetun määrän, toteutuneen mukaan. Hinnat sisältävät alv:n. Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Voitte valita menuun juhliinne myös seuraavista vaihtoehdoista
Kausittain vaihtuvat menut ja buffetmenut
Perhejuhlien kahvitusmenut, tiedustelut asiakaspalvelusta p. 019 688 8255 tai myynti@hirvihaarankartano.fi

 

Täytekakut juhlakaudella 2019

Kartanolta tilattavissa olevat kakut juhlakaudella 2019 ovat seuraavat
Huomioittehan, että kakut valmistetaan kymmenellä jaollisina.
Kakkuja ei voi valmistaa täsmälliselle henkilömäärälle.

 

Perinteiset kermakakut kermapursotuksella tai nakukakkuina ja laktoosittomina
Mansikka-kermatäytekakku
Vadelma-kermatäytekakku
Mansikka-vadelmakermatäytekakku
Pensasmustikka-kermatäytekakku
45 € /10 henkilön kakku

Gluteeniton kakku 10:lle, perushintaan lisäveloitus + 15 €

Moussekakut, laktoosittomina ja gluteenittomina
Passion-marenki
Mango
Mustaherukka-tummasuklaa
49 € /10 henkilön kakku

Moussekakut, vähälaktoosinen ja gluteeniton (ei voi valmistaa laktoosittomana)
Maitosuklaa-vadelma moussekakku
Kahden suklaan moussekakku
49 € /10 henkilön kakku

Vegaanileivokset
9 € / kappale

Jos kakkunne saapuu kartanolle valitsemastanne konditoriasta, toivomme teidän huomioivan kartanon rajalliset kylmäsäilytystilat. Pyydämme huomioimaan katkeamattoman kylmäketjun kakkujen toimituksessa. https://www.evira.fi/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/

Kakkuja vastaanotetaan vain juhlapäivänä mieluummin juuri ennen kakun nauttimishetkeä. Jos kakkunne vaatii leikkaajan kartanon henkilökunnasta, veloitus on 100 €

 

Juomat juhliin 2019

Jäävesi pöytävetenä sisältyy menun hintaan. Kartanon viinilista päivittyy 3 kuukauden välein. Tarvittaessa henkilökuntamme suosittelee laajasta viinivalikoimastamme valitsemaanne menuuseen sopivimmat viinit. Viinit veloitamme menekin mukaan kokonaisin pulloin. Viinilista on saatavilla myyntipalvelustamme.

Alkoholittomat muut ruokajuomat
Maito, mehu ja kotikalja 5 € /litra. Pyydämme tilaamaan etukäteen haluamanne litramäärän alkoholittomia ruokajuomia.

 

Tammi-huhtikuun 2019 buffetviinit ja hinnat

Samppanja Chouette de Champillon Brut Blancs de Noir, Ranska  78,00 € /75 cl  
Tuoksu raikas ja mineraalinen, vehreän omenaiset aromit. Maku kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs paahteisin aromein. Kuplat kestävät lasissa pitkään.

Cava Masia Can Tutusaus Vall Dolina Brut Nature Reserva, Espanja  49,50 €/75 cl
Tuoksu raikas, omenainen ja puhdas. Maku kuiva, mineraalinen ja raikkaan hapokas. Maussa vaaleaa hedelmää, apilaa ja hivenen toffeeta. Elegantit ja pitkäkestoiset kuplat.

VV Azul y Garanza Vitis, Navarra, Espanja  45,00 € /75 cl
Rypäleet Garnacha Blanca ja Viura. Tuoksussa vaaleita hedelmiä, kuten päärynää ja melonia. Kuiva ja hedelmäinen maku, keveä hapokkuus tarjoaa raikkautta ja ryhdikkyyttä.

PV  Azul y Garanza Fiesta, Navarra, Espanja  45,00 € /75 cl
Rypäleet Garnacha ja Tempranillo. Tuoksu tummasävytteisen marjaisa ja kypsän hedelmäinen. Maku keskitäyteläinen, kirsikkaa ja mausteita.

Jälkiruokaviini Pineto Brachetto d´Acqui Strevi, Piemonte, Italia  57,00 € /37,5 cl
Rypäle: Brachetto, sokeria 125 g / l. Väriltään rubiininpunainen, tuoksussa ruusua, vadelmaa,
punaisia metsämarjoja, ananasta, litsiä ja passionhedelmää. Maku mausteisen hapokas, ruusunkukkaa, mansikkaa, vadelmaa ja yrttejä. Marjaisten jälkiruokien ja kakkujen kera.

 

Touko-joulukuun 2019 buffetviinit ja hinnat

Samppanja Chouette de Champillon Brut Blancs de Noir, Ranska  78,00 € /75 cl
Tuoksu raikas ja mineraalinen, vehreän omenaiset aromit. Maku kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs paahteisin aromein. Kuplat kestävät lasissa pitkään.

Kuohuviini Sartori Prosecco Erfo, Italia  49,50 € /75 cl
Rypäle Chardonnay
Kuiva, hienostunut ja hedelmäinen. Maku kukkea ja omenainen.

VV Villa Pieri Pinot Grigio Sicilia, Italia  45,00 € /75 cl
Rypäle Pinot Grigio
Tuore, voimakas ja aromaattinen tuoksu. Kuiva, pyöreä, hedelmäinen ja tasapinoinen viini.

PV Villa Pieri Rosso di Puglia, Italia  45,00 € /75 cl
Rypäleet Negroamara ja Primitivo
Tuoksussa runsasta hedelmää ja paahteisuutta. Maku hedelmäinen miellyttävin tanniinein.

Jälkiruokaviini Pineto Brachetto d´Acqui Strevi, Piemonte, Italia  57,00 € /37,5 cl
Rypäle: Brachetto, sokeria 125 g / l.  Maku mausteisen hapokas, ruusunkukkaa, mansikkaa, vadelmaa ja yrttejä. Marjaisten jälkiruokien ja kakkujen kera.

 

Kartanon alue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, joten omien alkoholijuomien nauttiminen on kielletty. Kaikki juomat tilataan Kartanolta.

 

Lisäherkkuja juhlaan

Vesipöytä
Lämpimillä ilmoilla ja silloin kun vieraanne odottelevat juhlan alkua, suosittelemme odottelutilaan vesipöytää. Katamme vesipöytään kuplatonta ja kuplavettä sekä makuvesiä.

Hinta 2,50 € /henkilö

Vesipöytä voidaan halutessanne kattaa myös juhlatilaan. Lisävesipöydän veloitus
2,50 € /henkilö.

Cocktailit
Odotteluun tai yhteiseen hetkeen juhlan aikana soveltuu mainiosti cocktailit.
Tilaisuuteen voidaan valmistaa kartanon omia cocktaileja alkaen 10,50 € /cocktail 
tai omilla resepteillä olevia maukkaita juomia. Nämä hinnoittelemme tilaisuuden ja tuotteiden mukaan. Myös alkoholittomia juomia voi tiedustella myyntipalvelustamme.

Kilistelyyn
Canapes/pintxos -esimerkkejä cocktailien, kuohuviinin tai vesipöydän seuraksi

Katkarapu Skagen kulhossa L, G
”Mätikippo” L
Kylmäsavulohta saaristolaisleivällä L
Saunapalvikinkkupiiras L
Savuporotuulihattu L
Kermatuulihattu L
Juustoportin juustopala L, kasvis
Escalvalida patongilla L, kasvis

3,00 € /kpl

Herkkusuille

Hääkaramelleja on jaettu jo 1600-luvulla säätyläisten häissä ja talollisten keskuuteen tapa levisi 1800-luvulla. Usein morsiamet kaasoineen askartelevat hääkaramellien joukkoon elämänviisauksia tai aforismeja.
Hääkaramellit  3,60 € /hlö

Pikkuleipälajitelma  3,60 € /hlö
Minibebeleivokset  3,10 € /kpl
Sydänsuklaakonvehdit  2,20 € /kpl
Macarons  3,00 € /kpl
Artesaanikonvehdit  3,50 € /kpl
Petit fours –konvehtilajitelma  15,00 € /hlö
Suolainen - popcorn, pähkinä, sipsi- lajitelma  4,00 € /hlö