Tutustu myös muihin ryhmämenuihin

Hirvihaaran Kartanon juhlabuffetmenut 2018

Alkuruokabuffet

Kylmät alkuruoat (valitse kolme)

Mätiä, sipulia ja smetanaa  L, G
Silakkaa, silliä ja savumuikkuja  L, G
Skagen Jäämeren katkaravuista  L, G
Tilligraavattua Ahvenanmaan kirjolohta ja punaherukkafenkolia  L, G
Pippuroitua lämminsavulohta ja ranskankerma-tillikastiketta  L, G
Kalkkunaa tonnato  L, G, kastike sisältää kalaa
Valkosipulilla ja timjamilla maustettua paahtopaistia  L, G
Possunfileetä ja karviaishilloa  L, G
Savuporomoussea  L, G
Munajuustoa ja tyrnihilloketta  L, G
Pientilajuustoa ja viinirypälehilloketta  L, G

Lisäveloitus useammasta kylmästä alkuruokavalinnasta 3,20 € /laji /henkilö

Salaatit (valitse kolme)

Caesarsalaatti (naturel / ravunpyrstöjä / broilerinfileetä)  L, kastike sisältää kalaa
Tomaatti-tabbouleh  L
Meloni-minttusalaattia  L,G
Maalaisperunasalaattia  L,G
Kartanon coleslaw  L,G
Metsäsienisalaattia  L,G
Juuressalaatti sesongin raaka-aineista  L,G
Valkosipulikurkkuja, hunajaa ja smetanaa  L,G
Marinoituja herkkusieniä, omenaa ja sipulia  L,G
Inkiväärillä, chilillä ja soijalla maustettuja kasviksia  L,G
Vanhanajan vihreää salaattia kananmunan ja etikkakerman kera  L,G
Kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa L,G
Leipäjuustoa ja karpaloita L,G
Juustosalaattia kreikkalaiseen tapaan L,G

Lisäveloitus useammasta salaattivalinnasta 2 € /laji /henkilö

 

Pääruokabuffet 

Lämmin ruoka (valitse yksi/kaksi, hinta määräytyy valinnan mukaan)

Kalamureketta ja fenkolivoikastiketta L,G
Uunissa paahdettua merilohta ja porkkana-voikastiketta L,G
Kevyesti savustettua kirjolohta ja rapukastiketta L,G
Fenkoli-sitruunavoissa paistettua nieriää ja mätikastiketta L,G  + 5 € /henkilö
Rypsiporsaan kylkeä BBQ L,G
Karitsan paahtopaistia ja rosmariinikastiketta L,G
Maissikananrintaa ja inkivääri-hunajakastiketta L,G
12h kypsytettyä häränrintaa ja tuhtia punaviinikastiketta L,G
Yrttivoissa paistettua Naapurin kananpoikaa ja tummaa lakritsi-sitruunakastiketta L,G
24h uunissa kypsytettyä savustettua porsaanniskaa ja maustepippurikastiketta L,G
Pitkään haudutettua porsaanposkea punaviinikastikkeessa L,G
Poron käristystä ja puolukkaa L,G  +5 € /henkilö
Poron paahtopaistia ja puolukka-timjamikastiketta L,G  +5 € /henkilö
Uunissa paistettua maitovasikkaa ja Gremolata L,G  +5 € /henkilö
Paahdettua ankanrintaa ja tryffelikastiketta L,G  +5 € /henkilö
Pippuroitua häränseläkettä, punaviinikastiketta ja vaahdotettua bearnaisevoita L,G  +5€ /hlö
Kysy myös riistalihaa ja -lintuja, lisähinta päivän hinnan mukaan.
Kasvispihvejä ja tattimuhennosta L,G
Punajuuricappellettipastaa, parmesaanilastuja ja hollandaisekastiketta L
Paahdettua punajuurta, vuohenjuustoa ja paprika-mantelikastiketta L,G

Lämpimät lisäkkeet (valitse kaksi)
Leipurinperunoita  L,G
Valkosipuli-kermaperunavuokaa L,G
Parmesaanilla gratinoituja perunoita  L,G
Maa-artisokka-perunagratiinia  L,G
Perunasosetta  L,G
Punajuuriohrattoa  L
Kermainen sieni-spelttirisottoa  L
Säräjuureksia  L,G
Juustogratinoituja juureksia L,G
Kasvispataa ratatouillea  L,G
Paistettuja kasviksia kausikalenterin mukaan  L,G
Pekonipapuja  L,G

Lisäveloitus useammasta lämpimästä lisäkkeestä 2 € /laji /henkilö

 

Jälkiruokabuffet (valitse yksi)

Maitosuklaavanukasta ja karhunvadelmia  L,G
Vaniljapannacottaa ja hedelmäsalaattia  L,G
Appelsiiniflan; paahtovanukasta  L,G
"Kartanon Marenkihätävaraa"  L,G
Täytekakku valintanne mukaan täytekakkumenusta

Jos valitsette sekä jälkiruoan että kakun, on lisäveloitus 5 € /henkilö.
 

Menut sisältävät myös

ruokajuomana veden, salaatinkastikkeet, kartanon leipävalikoiman, aitoa voita ja keitettyjä perunoita alkuruokapöydässä,
kahvin, teen ja mehun jälkiruoan tai kakun kera

 

Hinnat 2018

1 pääruoalla
59,00 € /hlö kun ryhmäkoko on yli 35 henkilöä
63,50 € /hlö kun ryhmäkoko on alle 35 henkilöä 

2 pääruoalla
65,50 € /hlö kun ryhmäkoko on yli 35 henkilöä
70,50 € /hlö kun ryhmäkoko on alle 35 henkilöä

Lisäveloitus useammasta lämminruokavalinnasta 7 € /laji /henkilö

Alle 4-vuotiaat veloituksetta
4-12 -vuotiaat puoleen hintaan

Huomioitavaa
Buffetit valmistetaan vähintään 20 henkilön ryhmille.
Alle 20 henkilön ryhmille suosittelemme pöytiin tarjoiltuja menuvaihtoehtoja.
Koko seurueelle tulee valita yhtenäinen menu.
Alkuruoka buffetista ja pääruoka pöytiin tarjoiltuina lautasannoksina  + 7 € /henkilö
Otamme erikoisruokavaliot huomioon veloituksetta ilmoituksenne mukaan - lukuun ottamatta kakkuvaihtoehtoja.
Menun vahvistaminen ja ilmoitukset erikoisruokavalioista tehdään vähintään 7 arkipäivää ennen tilaisuutta ja
viimeiset muutokset kolme (3) arkipäivää ennen tilaisuutta.
Laskutus tapahtuu tällöin vahvistetun henkilömäärän mukaisesti tai sen kasvaessa yli ilmoitetun määrän, toteutuneen mukaan.
Hinnat sisältävät alv:n.  Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Voitte valita menuun juhliinne myös seuraavista vaihtoehdoista
Kauden menut ja buffetmenut
Kartano 100 –menu , tiedustelut  2.1.2018 alkaen myyntipalvelusta p. 019 688 8255 tai myynti@hirvihaarankartano.fi
Perhejuhlien menut, tiedustelut myyntipalvelusta p. 019 688 8255 tai myynti@hirvihaarankartano.fi

 

Täytekakut juhlakaudella 2018

Juhlakauden kakut valmistaa yhteistyökumppanimme Rönttösrouva, jonka kakkuvalikoimasta buffetin hintaan sisältyvät kermatäytekakut, juustokakut ja moussekakut lukuun ottamatta lakka- ja erikoismarja/hedelmätäytteisiä kakkuja.
Muut kakut; erikoishääkakut, erikoisjuhlakakut, räätälöidyt kakut hinnoitellaan joko erikseen tai tilaaja voi maksaa ne suoraan konditoriaan, jolloin kakusta buffettin hintaan laskettu veloitusosa vähennetään buffetin hinnasta. Jos kakku vaatii leikkaajan kartanon henkilökunnasta, osuutta ei vähennetä. 

Huomioittehan, että kakut valmistetaan kymmenellä jaollisina.

Erikoisruokavaliokakuista lisäveloitus on 1,50 € /henkilö

Kakkujen tuoteselosteet voi tilata konditoriasta tilaukset@ronttosrouva.com .
Fantasiakakut hinnoitellaan tilauskohtaisesti.

Jos kakkunne saapuu kartanolle muualta kuin Rönttösrouvan konditoriasta, toivomme teidän huomioivan kartanon rajalliset kylmäsäilytystilat.
Kakkuja vastaanotetaan vain juhlapäivänä mieluummin juuri ennen kakun nauttimishetkeä.

 

Juomat juhliin

Jäävesi sisältyy menun hintaan. Kartanon viinilista päivittyy 3 kuukauden välein.
Tarvittaessa viinimestarimme suosittelee laajasta viinivalikoimastamme valitsemaanne menuseen sopivimmat viinit. Viinit veloitamme menekin mukaan kokonaisin pulloin.
Viinilista on saatavilla myyntipalvelustamme.

Alla koko vuoden ajan myynnissä olevat viinit:
Onnittelumaljana kuohuviini, hinnat alkaen 49,50 € /75 cl
Onnittelumaljana samppanja, hinnat alkaen 78,00 € /75 cl
Valko- ja punaviinit hinnat alkaen 45,00 € /75 cl
 

Kartanon 100-vuotisjuhlavuoden 2018 viinit ja niiden hinnat vuodelle 2018 
 

Samppanja Chouette de Champillon Brut Blancs de Noir, Ranska  78,00 € /75 cl  
Tuoksu raikas ja mineraalinen, vehreän omenaiset aromit. Maku kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs paahteisin aromein. Kuplat kestävät lasissa pitkään.

Cava Masia Can Tutusaus Vall Dolina Brut Nature Reserva, Espanja  57,00 € /75 cl
Tuoksu raikas, omenainen ja puhdas. Maku kuiva, mineraalinen ja raikkaan hapokas. Maussa  vaaleaa hedelmää, apilaa ja hivenen toffeeta. Elegantit ja pitkäkestoiset kuplat.

VV Azul y Garanza Vitis, Navarra , Espanja  57,00 € /75 cl
Rypäleet Garnacha Blanca ja Viura. Tuoksussa vaaleita hedelmiä, kuten päärynää ja melonia. Kuiva ja hedelmäinen maku, keveä hapokkuus tarjoaa raikkautta ja ryhdikkyyttä.

PV  Azul y Garanza Fiesta,Navarra, Espanja  57,00 € /75 cl
Rypäleet Garnacha ja Tempranillo. Tuoksu tummasävytteisen marjaisa ja kypsän hedelmäinen. Maku keskitäyteläinen, kirsikkaa ja mausteita.

Jälkiruokaviini Pineto Brachetto d´Acqui Strevi, Piemonte, Italia  57,00 € /37,5 cl
Rypäle: Brachetto, sokeria 125 g / l. Väriltään rubiininpunainen, tuoksussa ruusua, vadelmaa, punaisia metsämarjoja, ananasta, litsiä ja passionhedelmää.
Maku mausteisen hapokas, ruusunkukkaa, mansikkaa, vadelmaa ja yrttejä. Marjaisten jälkiruokien ja kakkujen kera.

 

Vuoden 2018 buffetviinit ja niiden hinnat vuodelle 2018

 

Kuohuviini Torresella Prosecco DOC Extra Dry, Santa Margherita, Italia  49,50 € /75 cl
Rypäle Glera. Vaalea, oljenkeltainen väri, tasapainoinen ja kuohkea mousse. Tuoksu hedelmäinen; sitrusta, omenaa, aprikoosia. Maku hienostunut ja raikas.

VV D'Alamel by Lapostolle Sauvignon Blanc Central Valley, Chile  45,00 € /75 cl
Vaalean limetinkeltainen, kirkas väri. Tuoksu nuori ja raikas, kukkainen, persikkaa ja vihreää omenaa. Maku raikas ja miellyttävän hapokas, pitkä ja puhdas jälkimaku.

PV D'Alamel by Lapostolle Carmenere, Central Valley, Chile  45,00 € /75 cl
Syvä rubiininpunainen väri. Runsas ja täyteläinen tuoksu, Maku keskitäyteläinen, ryhdikäs ja tasapainoinen. Miellyttävän pehmeät tanniinit korostavat pitkää jälkimakua.
 

Vieraanne voivat nauttia kartanon laajan baarivalikoiman tuotteista paikan päällä oman valintansa mukaan
tai halutessanne voimme sopia etukäteen baarissa tarjoiltavista tuotteista teidän valintanne mukaan.

Kartanon alue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, joten omien alkoholijuomien nauttiminen on kielletty. Kaikki juomat tilataan Hirvihaaran Kartanolta.

 

Lisäherkkuja juhlaan

Vesipöytä
Lämpimillä ilmoilla ja vieraidenne odotellessa juhlan alkua suosittelemme odottelutilaan vesipöytää. Katamme vesipöytään kuplatonta ja kuplavettä sekä makuvesiä.
Hinta 2,50 € / henkilö

Cocktails
Odotteluun tai yhteiseen hetkeen juhlan aikana soveltuvat mainiosti cocktailit.
Tilaisuuteen voidaan valmistaa kartanon omia cocktaileja alkaen 10,50 € /cocktail tai omilla resepteillä olevia maukkaita juomia. Nämä hinnoittelemme tilaisuuden ja tuotteiden mukaan.
Myös alkoholittomia juomia voi tiedustella myyntipalvelustamme.

Kilistelyyn
Canapes esimerkkejä kuohuviinitarjoilun seuraksi:
Katkarapu Skagen
”Mätikippo”
Kylmäsavulohta saaristolaisleivällä
Saunapalvikinkkupiiras
Savuporotuulihattu
Juustoportin juustoja ja viikunahilloa

4,10 €/1 kpl /hlö
12,00 €/3 kpl /hlö
23,00 €/5 kpl /hlö

Herkkusuille
Hääkaramelleja on jaettu jo 1600-luvulla säätyläisten häissä ja talollisten keskuuteen tapa levisi 1800-luvulla.
Usein morsiamet kaasoineen askartelevat hääkaramellien joukkoon elämänviisauksia tai aforismeja.

Hääkaramellit  3,60 € /hlö
Pikkuleipälajitelma  3,60 € /hlö
Mini bebeleivokset  3,10 € /kpl
Sydänsuklaakonvehdit  2,20 € /kpl
Macarons  3,00 € /kpl
Artesaanikonvehdit  3,50 € /kpl
Petit fours - konvehtilajitelma  15,00 € /hlö
Karkkibuffet  5 € /100 g (suositus/hlö)
Suklaasuihkulähde hedelmäpaloilla, vaahtokarkeilla ja mansikoilla  18,00 € /hlö

Pyydämme tarkentamaan tilaisuuden osallistujamäärän kaksi (2) viikkoa ennen ja viimeiset muutokset kolme (3) arkipäivää ennen tilaisuutta.
Laskutus tapahtuu tällöin vahvistetun henkilömäärän mukaisesti tai sen kasvaessa yli ilmoitetun määrän, toteutuneen mukaan.  Pidätämme oikeuden muutoksiin.