Kartanon aktiviteetit

KARTANOALUE JA LÄHIYMPÄRISTÖ

Monipuoliselta kartanoalueelta löytyy paljon erilaisia mahdollisuuksia liikkua ja harrastaa. Lähiympäristöstä löytyy vielä lisää koettavaa ja nähtävää.

KARTANOALUEEN AKTIVITEETTEJA

Tennis

Hirvihaaran Kartanolla on oma tenniskenttä. Jos mukana ei ole omia mailoja ja palloja, niin niitä voi tiedustella vastaanotosta. (Kenttää kunnostetaan, tarkemmat tiedustelut myyntipalvelustamme)

Kuntosali

Uudessa kuntosalissamme FysioLinen laitteet ovat majoittujien käytössä monipuoliseen harjoitteluun, 
klo 7.00 -21.00 joka päivä.

Joelle kalaan tai retkelle

Kartanoalueella virtaavalla Mustijoella voi tehdä retkiä kanootilla ja soutuveneellä tai sitten voi kokeilla, miltä sup-laudalla seisoen melominen tuntuu. Jos kalastaminen kiinnostaa, lupia ja välineitä voi tiedustella vastaanotosta.

Laavu

Metsän siimeksessä sijaitseva laavu on upea paikka istua iltaa tulilla ja nauttia vaikka nokipannukahvit. Onpa laavun illanvietoissa joskus laitettu tanssienkin. Lisätietoja myyntipalvelustamme.

Pihapelit

Onko hyvällä säällä hauskempaa kuin pienet pihapelit. Mölkyyn on mahdollista saada opastusta MM-kisojen moninkertaiselta osallistujalta. Opastusta on sopimuksen mukaan myös krokettiin ja tikanheittoonkin. Kysy lisätietoja myyntipalvelustamme.

Day Spa

Kartanon kellarikerroksessa on uusi Day Spa, jossa voi nauttia ylellisistä hemmoteluhoidoista. Katso lisätietoja hyvinvointisivultamme.

Keittiöpuutarha

"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."
- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -

 

Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran Kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.

 

TEKEMISTÄ LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ

Golf

Hirvihaaran Golfin 18 reikäinen kenttä toivottavaa kaikki golfin harrastajat tervetulleeksi. www.hirvihaarangolf.fi  
Kysy kesän edulliset Golf-majoituspaketit myynti@hirvihaarankartano.fi tai p. 019 688 8255.

Ratsastus

Lähellä sijaitseva Jatilan Talli tarjoaa ratsastusta, talutusta, ratsastusleirejä, poneja ja kotieläimiä. Torpin Tallissa taas voi ratsastaa issikoilla.

Laadukkaita valmennustunteja kouluratsastuksessa tarjoaa Ratsutila Rustholli, kysy myös paketteja aikuisten Luxus -leirille.

www.ratsutilarustholli.fi 

www.jatilantalli.fi

www.torpintalli.fi

Ampumarata

Ja jos oikea ammunta kiinnostaa, niin Mäntsälän ampumarata sijaitsee Hirvihaarassa.
http://www.mkms.fi/pages/aukioloajat.php 

Lemmenlaakso

Luonnonsuojelualue Lemmenlaakson lehto erinomainen patikointikohde ja sijaitsee Järvenpäässä alueella, jossa Keravanjoki on uurtanut syvän kanjonin harjumaisemaan.

https://www.jarvenpaa.fi/attachments/text_editor/2183.pdf

Sepänmäen museo

Kartanon lähellä, kävelymatkan päässä, Hirvihaarassa sijaitsee tunnelmallinen Sepänmäen käsityömuseo. 
http://www.mantsala.fi/asukkaille/kulttuuri/museot/sepanmaen-kasityomuseo