Kartanon aktiviteetit

KARTANOALUE JA LÄHIYMPÄRISTÖ

Monipuoliselta kartanoalueelta löytyy paljon erilaisia mahdollisuuksia liikkua ja harrastaa. Lähiympäristöstä löytyy vielä lisää koettavaa ja nähtävää.

KARTANOALUEEN AKTIVITEETTEJA

Art Walk 

Kartanon puistossa voi tutustua useisiin kuvanveistäjä Aaron Heinon töihin, joista lisätietoja luettavissa kartanon vastaanotosta saatavasta kartanoalueen kartasta. Myös kartanon sisätiloissa voi tutustua useisiin Aaron Heinon upeisiin töihin kuten myös Bruno Maximuksen tauluihin.

Aaron Heino
http://www.aaronheino.com/w/

Kuvanveistäjä Aaron Heinolle luovutettiin 14.5.2019 Suomen Taideakatemian palkinto, joka myönnetään perustelujen mukaan hyvässä luomisvireessä olevalle suomalaiselle taiteilijalle, jonka tuotanto ansaitsee laajempaa näkyvyyttä ja tunnettuutta. Palkintolautakunta pitää tärkeänä myös palkittavan kansainvälistä kiinnostavuutta.
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006104845.html

Bruno Maximus
http://www.brunomaximus.net/Bruno_Maximus/Bruno.html

Tennis

Hirvihaaran Kartanolla on oma tenniskenttä. Jos mukana ei ole omia mailoja ja palloja, niin niitä voi tiedustella vastaanotosta.

Kuntosali

Uudessa kuntosalissamme FysioLinen laitteet ovat majoittujien käytössä monipuoliseen harjoitteluun, 
klo 7.00 -21.00 joka päivä.

Joelle kalaan tai retkelle

Kartanoalueella virtaavalla Mustijoella voi tehdä retkiä kanootilla ja soutuveneellä tai sitten voi kokeilla, miltä sup-laudalla seisoen melominen tuntuu. Jos kalastaminen kiinnostaa, lupia ja välineitä voi tiedustella vastaanotosta.

Laavu

Metsän siimeksessä sijaitseva laavu on upea paikka istua iltaa tulilla ja nauttia vaikka nokipannukahvit. Onpa laavun illanvietoissa joskus laitettu tanssienkin. Lisätietoja myyntipalvelustamme.

Pihapelit

Onko hyvällä säällä hauskempaa kuin pienet pihapelit. Mölkyyn on mahdollista saada opastusta MM-kisojen moninkertaiselta osallistujalta. Opastusta on sopimuksen mukaan myös krokettiin ja tikanheittoonkin. Kysy lisätietoja myyntipalvelustamme.

Keittiöpuutarha

"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."
- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -

 

Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran Kartano haluaa jälleen tarjota vierailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.

 

TEKEMISTÄ LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ

Golf

Hirvihaaran Golfin 18 reikäinen kenttä toivottavaa kaikki golfin harrastajat tervetulleeksi. www.hirvihaarangolf.fi  
Kysy kesän edulliset Golf-majoituspaketit myynti@hirvihaarankartano.fi tai p. 019 688 8255.

Ampumarata

Ja jos oikea ammunta kiinnostaa, niin Mäntsälän ampumarata sijaitsee Hirvihaarassa.
http://www.mkms.fi/pages/aukioloajat.php 

Sepänmäen museo

Kartanon lähellä, kävelymatkan päässä, Hirvihaarassa sijaitsee tunnelmallinen Sepänmäen käsityömuseo. 
http://www.mantsala.fi/asukkaille/kulttuuri/museot/sepanmaen-kasityomuseo