Paikalliset nähtävyydet

LÄHIALUEEN NÄHTÄVYYDET

 

Sepänmäen käsityömuseo

Mäntsälän Hirvihaaraan syntyi 1700-luvun lopulta lähtien käsityöläisten asuttama alue, jossa työskenteli kädentaitajia aina 1900-luvun alkupuolelle saakka.

Nykyään alueella on ulkomuseo, jonka rakennuksista monet ovat alkuperäisellä paikallaan olevia käsityöläistupia, osa taas muualta Mäntsälän alueelta siirrettyjä vastaavanlaisia mökkejä.

http://www.museot.fi/museohaku/index.php?museo_id=21549

                

Alikartano

Museokartano tunnetaan mm. maailmankuulun tutkimusmatkailijan ja Koillisväylän ensimmäisen purjehtijan Adolf Erik Nordenskiöldin lapsuudenkotina.

Alikartano eli Frugårdin tila tuli Nordenskiöldin-suvun omistukseen 1700-luvun alussa.

http://www.nba.fi/fi/museot/alikartano 

 

Porvoo

Vanhassa Porvoossa, eli kaupungin Ruotsin vallan aikaisessa kaupunginosassa, pääsee edelleen keskiaikaisen kaupungin tunnelmaan. Sokkeloisten katujen ja monenmuotoisten tonttien muodostama mosaiikkimainen asemakaava on keskiajalta.

Monet kahvilat, ravintolat, putiikit ja palvelut sijaitsevat Porvoon vanhassa kaupunginosassa. Sivukujilla on helppo unohtaa nykymaailman hössötykset ja ihmetellä, mitä aikakautta eletään. Pienet puistoparatiisit ja mietiskelyyn sopivat kivetykset odottavat vierailijaa asutuksen lomassa.

http://www.visitporvoo.fi/fi/nae/vanha_porvoo