Kartanon Lasipaviljonki

Hotelli Hirvihaaran Kartanon Lasipaviljongin lasiseinät rautaristikoineen ovat kuin tuulahdus eurooppalaisesta kartanomaailmasta. Suomen oloissa suorastaan uskomaton uudisrakennus istuu maisemaan aivan kuin se olisi siihen aina kuulunut.

Lasipaviljonki on avattu kartanon vieraiden käyttöön vuonna 2013. Se on rakennettu kunnioittaen niin suomalaista kartanokulttuuria kuin suomalaista työtä ja osaamista.

Pinta-alaltaan 230 m2 suuruisen rakennuksen kantavana runkona toimivat rautakaaret sekä ikkunoiden ja ovien rautaristikot on valmistettu Porissa. Kirkkaana loistavat kristallikruunut puolestaan on tehnyt Hirvihaaran kylässä toimiva yritys. Rakentamisen aikana tarvittiin monen alan ammattilaisia – monet heistä Mäntsälästä.

Kartanon vieraat ja Suomen ilmasto  on myös huomioitu. Päätalo ja Lasipaviljonki ovat yhteydessä toisiinsa yhdyskäytävällä, jolloin liikkuminen säällä kuin säällä onnistuu sisätilojen kautta.

Lasipaviljongin suurista ikkunoista avautuu näkymä kauniiseen ja hyvin hoidettuun puutarhaan ja sen vieressä virtaavaan Mustijokeen. Luonto on täällä aina läsnä.

Jo nyt on Lasipaviljongissa ollut kaikkina vuodenaikoina niin kokouksia, seminaareja, koulutuksia, valmennuksia, juhlia kuin tuotelanseerauksiakin.

Juhlava tila muuntautuu moneksi. Siellä on juhlittu häitä sekä pyöreissä että pitkissä pöydissä. Kristallikruunujen alla on ensi hetkensä julkisuudessa saaneet mm. Giorgio Armanin Sí –tuoksu, upeat Volvot ja Gugguun lastenvaatteet. Monet yritykset ja yhdistykset ovat palkinneet omia sankareitaan, uuden nimityksen saaneita tai erilaisten kilpailujen voittajia. Tilan äänimaailma on sopinut mainiosti erilaisille konserteille niin kuin myös tanssiorkestereille.

Pöytiin tarjoiltaessa istumapaikkoja Lasipaviljongissa on noin 170 hengelle ja esimerkiksi 300 henkilön cocktailtilaisuus tai kongressi onnistuu myös yksityistilaisuutena.

Kerromme mielellämme myös uudesta lasikattoisesta ja lasisin liukuovin varustetusta terassista, joka kattaa Lasipaviljongin ja päätalon välisen alueen.