Hirvihaaran Kartanon viinilista 2018

Hirvihaaran Kartanon viinimestari on valinnut Teidän iloksenne kestosuosikkeja ja myös kauden mukaan vaihtuvia löytöjä. Kartanolla suosimme vanhan maailman viinejä ja klassikkoja, mutta sopivaa rohkeuttakin viinivalikoimasta löytyy.

Juomavalikoimassa on paljon pienien tuottajien helmiä, on sitten kyse kahvista, teestä, virvokkeista tai alkoholitarjonnasta.

Ole hyvä ja tarkista saatavuus henkilökunnalta ennen tilausta.
Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin.

Ajantasalla olevan viinilistamme saat myyntipalvelustamme myynti@hirvihaarankartano.fi tai p. 019 688 8255

 

 

KUOHUJUOMAT

Samppanjat

Samppanja Pol Roger Reserve Brut  110,00 € /75 cl
Champagne, Ranska
Rypäleet: Chardonnay 33%, Pinot Noir 33%, Pinot Meunier 33%
Vaaleankeltainen, pienet kuplat, kestävä mousse. Runsas, moniulotteinen ja hieman kehittynyt. Kukkaisaromeja, akasiaa, hunajaa, briossia. Kuiva, täyteläinen ja rapean hapokas. Pol Rogerin edelleen perheomistuksessa oleva samppanjatalo sijaitsee Epernayn kaupungissa. Kartanon 100-vuotisjuhlan lippusamppanja.

Samppanja Chouette de Champillon Brut Blancs de Noir  78,00 € /75 cl  
Champagne, Ranska
Rypäleet: Pinot Noir, Pinot Meunier
Samppanja tummista rypäleistä. Tuoksu raikas ja mineraalinen, vehreän omenaiset aromit. Maku kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs paahteisin aromein. Kuplat kestävät lasissa pitkään. Maahantuoja Viinitien ja samppanjatalo Autreaun yhteistyönä valmistama Chouette; pöllösamppanja on kartanon 100-vuotisjuhlan juhlasamppanja.

Samppanja J.L Vergnon Eloquense Grand Cru Blanc de Blanc  99,00 € /75 cl
Champagne, Ranska

100% Chardonnay
Elegantti ja puhdas hedelmäinen tuoksu. Ei malolaktista käymistä, vain 3 g lisättyä sokeria. Kuohkea mousse, kuiva ja rapean hapokas aperitiivi soveltuu myös kala- ja äyriäisruokien seuraan. Rypäleet kerätty kolmen Grand cru -kylän alueelta Mesnil, Ogier ja Avize.  Le Mesnil Ogierssa sijaitseva samppanjatalo valmistaa samppanjaa vain Chardonnay rypäleistä ja on ollut 200 vuotta Vergnonin perheen omistuksessa.
 

Piccolosampanjat

Samppanja Chouette de Champillon Brut Blancs de Noir  22,00 € /20 cl
Champagne, Ranska
Rypäleet: Pinot Noir, Pinot Meunier
Samppanja tummista rypäleistä. Tuoksu raikas ja mineraalinen, vehreän omenaiset aromit. Maku kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs paahteisin aromein. Kuplat kestävät lasissa pitkään
 

Muut kuohuviinit

Vall Dolina Brut Nature Reserva , Masia Can Tutusaus57,00 € /75 cl
Penedes, Espanja, LUOMU
Rypäleet: Macabeo, Xarello, Parellada, Chardonnay
Tuoksu raikas, omenainen ja puhdas. Maku kuiva, mineraalinen ja raikkaan hapokas. Hedelmäinen, apilaa ja hivenen toffeeta. Elegantit ja pitkäkestoiset kuplat.
Kartanon 100-vuotisjuhlan juhlakuohuviini!

Juve Y Camps Familia Pinot Noir Brut ROSE  69,00 € /75 cl
Katalonia, Espanja
Erikoistuote, jota tilattu vain Hirvihaaran Kartanolle.
RAJOITETTU SAATAVUUS. Tiedustele saatavuus henkilökunnalta.
Tuoksussa raikasta punaista omenaa ja mansikkaa, rikas ja kermainen mousse, pitkä jälkimaku. Ihastuttava aperitiivi sopii myös kala- ja äyriäisruokien seuraan.
Vuonna 1796 perustettu tila perheomisteisena kasvoi vuonna 1921, kun Joan Juvè Escaiola vaimonsa Teresa Camps Ferrerin kanssa perusti ensimmäisen Juvè-nimisen viinilän.

Torresella Prosecco DOC Extra Dry, Santa Margherita  49,50 € /75 cl
Veneto, Italia
Rypäle: Glera
Vaalea, oljenkeltainen väri, tasapainoinen ja kuohkea mousse. Tuoksu hedelmäinen; sitrusta, omenaa, aprikoosia. Maku hienostunut ja raikas.

Schmitges Riesling Cremant Brut 2014  69,00 € /75 cl
Mosel, Saksa
Erikoiserä kuohuvaa Moselin laaksosta. Tiedustele saatavuus henkilökunnalta.
Sakan päällä kypsytetty Cremant, jossa jäännössokeria 8,9 g/l
Andreas Schmitgesin viinitilalla Erdenissä, Moselin laaksossa, on sukutilan pitkät perinteet ja menestyksekäs historia. Se mainitaan ensimmäisen kerran historiallisissa asiakirjoissa vuonna 1744.

Emile Boeckel Cremant d´Alsace  66,00 € /75 cl
Alsace, Ranska
Rypäle: Pinot Blanc
Perinteisellä pullokäymismenetelmällä valmistettu kuiva aperitiivi kuohuviini, sokerilisäys 6 g. Tasapainoinen ja hedelmäinen kuohuviini.

Helinä Karviaiskuohuviini , Viiniverla  45,00 € /37,5 cl
Verla, Kymenlaakso, Suomi
Samppanjamenetelmällä valmistettu marjakuohuviini, luomutuote, alkoholia 12 %

 

Alkoholittomat kuohujuomat

Verlan kuohu, Valkoviinimarja kuohujuoma  28,00 € /75 cl
kuivahko, viinillinen, aikuiseen makuun

 

VALKOVIINIT

Espanja

Azul y Garanza Vitis  57,00 € /75 cl
Navarra , Espanja
Rypäleet Garnacha Blanca ja Viura. Tuoksussa vaaleita hedelmiä, kuten päärynää ja melonia. Kuiva ja hedelmäinen maku, keveä hapokkuus tarjoaa raikkautta ja ryhdikkyyttä.
Kartanon 100-vuotisjuhlan juhlaviini!
 

Italia

Ewa Cuwee, Elena Walch  79,00 € /75 cl
Alto Adige, Italia
Rypäleet: Gewurstraminer, Chardonnay, Muller Thurgau
Tuore,tyylikäs ja mehukas kokonaisuus, jossa herkkää kukkaisuutta, ruusua ja mausteyrttejä.
Sopii kalaruokien lisäksi mm. aasialaisittain maustetuille ruoille.

Beyond the Clouds, Elena Walch  116,00 € /75 cl
Alto Adige, Italia
Rypäleet: enimmäkseen Chardonnay
Walchin tilan Grande cuvé. Intensiivisen keltainen väritys, tuoksu monitahoinen, houkuttelevat aromit, hedelmäisyyttä, eksoottisia hedelmiä, ananasta, ruusua ja kukkaa. Kermaisen pehmeä ja tyylikäs rakenne, pitkä maku. Herkullinen viini, joka soveltuu nautintoihin sellaisenaan sekä juustoille, kalaruoille ja vaaleille liharuoille. Tämä viini myydään jo ennen kuin se pääsee markkinoille!

Montebertotto Langhe Arneis, Castello di Neive  84,00 € /75 cl
Piemonte, Italia
Rypäle: Arneis
Rypäleet jäädytetään poimimisen jälkeen kuivan jään avulla. Oljen keltainen, tuoksultaan kukkainen, hienostunut ja raikas. Suosittelemme maa-artisokan ja kylmäsavulohen seuraan.
Castello di Neive on neljän sisarruksen; Anna, Giulio, Italo ja Piera Stupinon omistama viinitila ja linna Neiven kylässä Piemontessa.
 

Ranska

Alsace Blanc Deiss 2015  78,00 € /75 cl
Alsace, Ranska LUOMU
Sekaisin viljellyistä Alsacen lajikkeista valmistettu täyteläinen, pitkä  ja vahva, voimakkaitakin ruoka-aineita salliva hedelmäinen viini sukutilalta, jonka historia juontuu aina vuoteen 1744.
Nykyinen viinintekijä Jean–Michel Deiss on viinimaailman kuuluisimpia terroirin puolesta puhujia.

Duttenberg Riesling 2015 Domaine Rémy Gresser  78,00 € /75 cl
Alsace, Ranska LUOMU
Mineraalinen, hieman suolainen tuoksu, maultaan yrttinen, sitruksinen ja ripsakat hapot omaava LUOMU Riesling tilalta, joka on perustettu vuonna 1520. Domaine Gresser sijaitsee Andlaun kunnassa, Strasbourgin ja Colmarin välillä, Mont Ste Odilen alarinteillä. Tlaa hoidetaan TYFLO-järjestön periaatteiden mukaisesti kunnioittaen biologisia viljelymenetelmiä.

Rully Blanc Joseph Drouhin AC Rully  72,00 € /75 cl
Bourgogne, Ranska
Rypäle: Chardonnay
Keskitäyteläinen, kuiva ja hedelmäinen viini, jonka maussa erottuvat kukkeat aromit, paahteisuus ja kevyesti kaneli. Kypsytetään tammitynnyrissä. Vuonna 1880 perustetun Drouhinin viinikellarit ovat 1200- luvulta.

Chablis Marie Ange 2015 Guy Robin  90,00 € /75 cl
Chablis, Ranska
Rypäle:Chardonnay
Tuoksu eloisa ja mineraalinen. Maultaan raikas ja hedelmäinen, pieni häivähdys tammea.
Kala- ja äyriäiset, savulohta, simpukoita ja vasikkaa. Perinteikäs sukutila aloitti viinintuotannon vuonna 1845.

Jean Collet & Fils 1er Cru Monte de Tonnere  110,00 € /75 cl
Chablis, Ranska
Rypäle: Chardonnay
Pehmeä, tyylikkään aromaattinen ja mineraalinen tuoksu, yrttejä, tyylikästä tammea ja voita. Maku kuiva ja tasapainoisen hapokas, täyteläinen ja pitkä, tyylikästä tammea, mahtava pituus ja mineraalisuus. Tasapainoisen tammisuuden myötä viinin kaveriksi hummeria, kampasimpukoita, vasikkaa, bressen kananpoikaa, hanhea

Domaine de la Pepiere Clos des Briords 2016  68,00 € /75 cl
Loire, Ranska LUOMU
Hiivasakan päällä kypsytetty käsityönä alusta loppuun valmistettu viini Loiren laaksosta läheltä merta. Runsaassa tuoksussa päärynää, fenkolia ja neilikan aromeja. Kuiva,raikas ja hedelmäinen maku sopii kaikkien merenelävien ja vuohenjuuston kumppaniksi. Viininvalmistaja Marc Olivier tunnetaan tinkimättömänä tuottajana.
 

Saksa

Friedrich Becker WILDWEIN Riesling  64,00 € /75 cl
Pfalz, Saksa
Tuoksussa omenaa ja sitrusta, maku raikas, mehukas ja tasapainoinen. Kalan lisäksi sopiva myös vaalealle liharuoalle ja mausteisille ruuille. Weingut F. Becker sijaitsee aivan Ranskan rajan tuntumassa ja osa tarhoista sijaitseekin Alsacen puolella. Tarhoilla käytetään osittain luonnonmukaisia metodeja, mikä tarkoittaa muun muassa tuholaisten torjuntaa leppäkerttujen avulla.

Karl Schaefer Riesling Trocken 2014  65,00 € /75 cl
Pfalz, Saksa LUOMU
Raikas ja aromaattinen, terästankissa kypsytetty, limen ja sitruunan aromeilla varustettu Riesling. Vuonna 1824 perustettu viinitalo, joka valmistaa viinit perinteiseen tapaan käsityönä ja orgaanisesti.

Schloss Vollrads Kabinett feinherb Riesling  80,00 € /75 cl
Rheingau, Saksa
Heleän vaaleankeltainen viini on tuoksultaan runsas. Maku puolikuiva, hedelmäinen, mineraalinen ja raikkaan hapokas. Viini kypsytetään terästankeissa. Viinitalo on yksi Saksan vanhimmista, ensimmäinen kirjoissa säilynyt merkintä viinin myymisestä on vuodelta 1211.
 

Unkari

Sauska Furmint 2015  57,00 € /75 cl
Tokaj, Unkari
Rypäle: Furmint
Raikas, runsas ja hedelmäinen. Laadukas ja moderni valkoviini, joka sopii niin paistetuille kuin savustetuille kalaruoille ja vaaleille linturuuille, Sauska on perheomistuksessa oleva laadukas ja moderni viinintuottaja, jolla on tuotantoa sekä Tokajin että Villanyn viinialueilla. Villanyn tuotanto on pääasiassa punaviiniä, Tokajin tuotannon keskittyessä valkoviineihin ja makeisiin viineihin. Talon perusti alunperin Villanysta kotoisin oleva Christian Sauska, joka muutti 70-luvulla Yhdysvaltoihin ja perusti nykyään maailman merkittävimpiin kuuluvan lamppufirman, LightSources. Yhtiöstään saaduilla tuloilla Christian perusti kotimaahansa omaa sukunimeä kantavan viinitalon, jonka tavoitteena on tuottaa kansainvälisen huipputason viinejä Unkarin perinteisiltä viinialueilta.

 

 

PUNAVIINIT

Espanja

Azul y Garanza Fiesta  57,00 € /75 cl
Navarra, Espanja LUOMU
Rypäleet Garnacha ja Tempranillo.
Tuoksu tummasävytteisen marjaisa ja kypsän hedelmäinen. Maku keskitäyteläinen, kirsikkaa ja mausteita.  Kartanon 100-vuotisjuhlan juhlaviini!

Raúl Pérez La Clave 2013  64,00 € /75 cl
Bierzo, Espanja
Rypäleet: Mencia, Syrah, Tempranillo
Tuoksussa kypsiä punaisia marjoja, kirsikkaa ja vaniljaa. Maku täyteläinen, miellyttävän hapokas. Liharuokien kumppani, lampaan ja vuohenjuuston kaveriksi.

Desierto de Bodegas Azul y Garanza 2015  110,00 € /75 cl
Navarra, Espanja  LUOMU
Rypäle: Cabernet Sauvignon
Tuhti, tumma, intensiivinen lihansyöjien viini Euroopan suurimmasta autiomaasta.  Ainutlaatuinen viini karuista olosuhteista. Syvä ja tumman hedelmäinen, mausteinen, vaniljaa, kukkaisuutta, mustaherukkaa ja luumua. Lihaisa, kypsä, selkeät hapot, tasapainoiset tanniinit. Suosittelemme avausta tuntia ennen ruokailua.
 

Italia

Luca Bosio Nebbiolo d´Alba 2014  64,00 € /75 cl
Langhe, Piemonte, Italia

Rypäle: Nebbiolo
Syvä, tummanpunainen väri. Tuoksu mausteinen ja täyteläinen, tummia marjoja, lakritsaa, tervaa, ruusua ja orvokkkia sekä tyylikästä tammea. Maku täyteläinen, paljon tummia marjoja, konsentraatiota, hyvä happo-tanniini tasapaino, suorastaan herkullinen, pitkä. Loistava viini yhdistettäväksi riistalle, pataruuille ja juustoille.

Barolo I Tre Pais 2012, Broccardo  85,00 € /75 cl
Piemonte, Italia
Rypäle: Nebbiolo
Viikunaa, ruusua ja syksyistä metsää löytyy tästä helposti lähestyttävästä maukkaasta barolosta, jolle ruokavalinta on tummaa lihaa, riistaa, poroa ja sieniä. Paras vaihtoehto syksyyn ja talveen. Pienen perheyhtiön viinitila Monforte d´alban kylässä luottaa perinteiseen viininvalmistukseen.

Ama Chianti Classico 2014  90,00 € /75 cl
Toscana, Italia
Rypäleet: Sangiovese 85 % ja Merlot 15 %.
Syvän rubiininpunainen, tuoksussa konsentroitunutta, kypsää mustaherukkaa, yrttimausteita, paahteisuutta ja vaniljaa. Maultaan hienostunut, kypsän marjaisa ja hiukan paahteinen. Erittäin pitkä ja täyttävä jälkimaku. Vaalean lihan ja lintujen viini. Loistava valinta vasikalle.

Castiglion del Bosco Brunello di Montalcino  112,00 € /75 cl
Toscana, Italia
Rypäle: Sangiovese
Tummanpunainen rehevän tuoksuinen ja mausteinen viini. Maku täyteläinen ja tasapainoinen. Upea valinta lampaanpaistille ja riistaruoille. Viinin rypäleet kasvavat Capanna- tarhalla joka sijaitsee lähellä välimerta.

Valpolicella Classico Superiore Ripasso Il Vegro, Agricola Brigaldara 80,00 € /75 cl
Verona, Italia
Corvina 40%, Corvinone 30%,Rondinella 20%, muut10%
Tuoksussa punaisia marjoja, kirsikkaa, mausteisuutta ja hieman vaniljaa. Lämmin, runsas ja hedelmäinen, kevyesti mineraalinen viini. Kaveriksi juustoja, leikkeleitä, ankkaa, hanhea  ja vaaleita linturuokia. Monikäyttöinen ruokaviini, joka sopii myös sellaisenaan nautittavaksi.
 

Ranska

Morgon Còte de Py 2015 Dominique Piron 82,00 /75 cl
Beaujolais, Ranska
Rypäle : Gamay
Tuoksu voimakkaan aromaattinen ja kirsikkainen, maku täyteläinen, yrttinen ja marjainen. Tasapainoinen viini alueelta, jolla viininviljely aloitettu jo 3. vuosisadalla. Luonnonmukaisesti viljelevä Dominique Piron on viininviljelijäsuvun 14 sukupolvi.

Diane de Belgrave 2011, Chateau Belgrave, AOC Haut Médoc 95,00 € /75 cl
Bordeaux, Ranska
Rypäleet: Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Graniitin punainen puhdas ja nautinnollinen viini pääosin Merlot rypäleestä. Maussa tummia marjoja ja yrttejä, tasapainoiset tanniinit ja aromaattinen jälkimaku.

Château La Garde Rouge 2010, Dourthe, AOC Pessac Léognan Rouge  128,00 € /75 cl
Bordeaux, Ranska
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Syvän rubiininpunainen pääasiassa Cabernet Sauvignon rypäleestä valmistettu viini, jonka maussa runsaat punaisten ja tummien marjojen aromit, savuisuutta ja mokkaisuutta. Modernin viinintuotannon ja ainutlaatuisen terroirin tuloksena hyvin tasapainossa olevat tanniinit, täyteläinen ja lämmin pitkä maku. Riista, lammas ja kovat juustot kaveriksi.

Joseph Drouhin Beaune Clos des Mouches Premier Cru 2011  128,00 € /75 cl
Bourgogne, Ranska
Rypäle: Pinot Noir
Vaalean keltainen, tuoksu moniulotteinen ja kukkea, hedelmäisyys etualalla. Aromeissa paahdettua mantelia ja hasselpähkinää. Dekantoimalla viini kehittyy ja saa lisää aromeja; seetripuuta, sitrusta, valkoista tryffeliä ja hanajaa. Maku täysin kuiva, tasapainoinen, elegantti ja pitkä. Upea juhlaviini riistalintujen, fasaanin ja poronlihan seuraan.

Petite Marne Pinot Noir 2015  68,00 € /75 cl
Jura, Ranska
Tyylikäs ja mutkaton ranskalainen ruokaviini, samettiset tanniinit, tuoksussa ja maussa mustaherukan ja morello-kirsikan aromeja.

Châteauneuf-du-Pape rouge Xavier 2012  118,00 € /75 cl
Rhone, Ranska
Rypäleet: Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah
Tumman violetin punainen viini, jonka tuoksussa makeaa tummaa hedelmää, suklaata ja maitokahvia. Täyteläinen, hedelmäinen ja pitkä konsentroitunut maku. Riistaruoan viini.
 

Saksa

Friedrich Becker Wildwein Rot  72,00 € /75 cl
Pfalz, Saksa
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Portugieser
Tuoksussa tummia marjoja ja hieman lakritsaa, maku keskitäyteläinen, raikas ja ryhdikäs.
Liha- ja riistaruokien sekä juustojen ystävä. Weingut F. Becker sijaitsee aivan Ranskan rajan tuntumassa ja osa tarhoista sijaitseekin Alsacen puolella. Tarhoilla käytetään osittain luonnonmukaisia metodeja, mikä tarkoittaa muun muassa tuholaisten torjuntaa leppäkerttujen avulla.

 

JÄLKIRUOKAVIINIT

Pineto Brachetto d´Acqui  57,00 € /37,5 cl
Strevi, Piemonte, Italia

Rypäle: Brachetto, sokeria 125 g / l
Jo Rooman valtakunnan ajoista lähtien viljeltyä rypälelajiketta valmistetaan ainoastaan 13 kunnan alueella Piemontessa. Väriltään rubiininpunainen, tuoksussa ruusua, vadelmaa, punaisia metsämarjoja, ananasta, litsiä ja passionhedelmää. Maku mausteisen hapokas, ruusunkukkaa, mansikkaa, vadelmaa ja yrttejä. Marjaisten jälkiruokien kera. Loistava yhdistelmä vadelmalle ja mansikalle.

Ratafia de la Champagne, Champagne Geoffrey  95,00 € /50 cl
Champagne, Epernay, Ranska
Väriltään kaunis ja syvä rose. Tuoksusta paahtuneita aromeja, kirsikkaa, punaherukkaa ja kypsiä metsämarjoja. Maku raikkaan makeahko, hieman paahtunut, suklainen, mausteisen marjaisa jälkimaku. Viini on laadukkaan Fine de Champagnen ja erittäin sokeripitoisen rypälemehun yhdistelyn tulos. Sopii niin aperitiiviksi kuin jälkiruuille; crème brûlée, tiramisu ja hedelmäiset jälkiruoat. 

Chateau Tirecul La Graviere 2006  96,00 € /50 cl
Monbazillac, Ranska
Rypäle: Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sémillon   Jäännössokeri 122 g / l
Väriltään kullankeltainen. Tuoksussa kypsää hedelmää, kvittenihilloa, hunajaa ja appelsiinia. Maku täyteläinen, sitruunaa ja vaniljaa. Jälkimaussa viinin hienoinen bitterisyys. Loistava yhdistelmä sinihomejuuston, hanhenmaksan sekä hedelmäisten jälkiruokien kera.
HUOM. ERITTÄIN RAJOITETTU SAATAVUUS, tarkista henkilökunnalta

Huxelrebe Auslese Bio Lorenz 2014  57,00 € /37,5 cl
Rheinhessen, Saksa
Rypäle: Huxelrebe, jäännössokeri 135 g/l
Monipuolinen jälkiruoka- ja juustoviini
Läpikuultava, olkeen vivahtava kullankeltainen väri. Tuoksu täyteläinen ja hedelmäinen, passionhedelmää, keltaista herukkaa ja hunajaa. Makutasapainoinen ja jalon hunajainen.

Tokaj Classic Aszu 5 Puttonyos 2005, Tokaj Classic Winery  108,00 € /50 cl
Tokaj, Unkari
Rypäleet: Furmint, Hárslevelu, Muscat, jäännössokeri 154 g/l
Kuninkaitten juoma ja juomien kuningas – sanotaan Tokajista. Viiniä valmistettu vuodesta 1650.
Classic Winery käyttää perinteisiä menetelmiä. Makean täyteläinen ja hienostunut viini, jonka tuoksussa trooppisia kypsiä hedelmiä ja ananasta. Viini on kypsynyt neljä vuotta, levännyt 24 kuukautta ennen pullotusta.