Hirvihaaran Kartanon viinilista

Hirvihaaran Kartanon viinimestari on valinnut Teidän iloksenne kestosuosikkeja ja myös kauden mukaan vaihtuvia löytöjä. Kartanolla suosimme vanhan maailman viinejä ja klassikkoja, mutta sopivaa rohkeuttakin viinivalikoimasta löytyy.

Juomavalikoimassa on paljon pienien tuottajien helmiä, on sitten kyse kahvista, teestä, virvokkeista tai alkoholitarjonnasta.

Ole hyvä ja tarkista saatavuus henkilökunnalta ennen tilausta.
Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin.

Ajantasalla olevan viinilistamme saat myyntipalvelustamme myynti@hirvihaarankartano.fi tai p. 019 688 8255

 

KUOHUJUOMAT

Samppanjat

Samppanja Pol Roger Reserve Brut   110,00 € /75 cl
Champagne, Ranska
Rypäleet: Chardonnay 33%, Pinot Noir 33%, Pinot Meunier 33%
Winston Churchillin suosima samppanja sekä Englannin kuningashuoneen virallinen tavarantoimittaja.
Vaaleankeltainen, pienet kuplat, kestävä mousse. Runsas, moniulotteinen ja hieman kehittynyt. Kukkaisaromeja, akasiaa, hunajaa, briossia. Kuiva, täyteläinen ja rapean hapokas. Pol Rogerin edelleen perheomistuksessa oleva samppanjatalo sijaitsee Epernayn kaupungissa. Kartanon 100-vuotisjuhlan lippusamppanja.

Samppanja Chouette de Champillon Brut Blancs de Noir  78,00 € /75 cl  
Champagne, Ranska
Rypäleet: Pinot Noir, Pinot Meunier
Samppanja tummista rypäleistä. Tuoksu raikas ja mineraalinen, vehreän omenaiset aromit. Maku kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs paahteisin aromein. Kuplat kestävät lasissa pitkään. Maahantuoja Viinitien ja samppanjatalo Autreaun yhteistyönä valmistama Chouette; pöllösamppanja on kartanon 100-vuotisjuhlan juhlasamppanja.

Samppanja J.L Vergnon Eloquense Grand Cru Blanc de Blanc  99,00 € /75 cl
Champagne, Ranska

100% Chardonnay
Elegantti ja puhdas hedelmäinen tuoksu. Ei malolaktista käymistä, vain 3 g lisättyä sokeria. Kuohkea mousse, kuiva ja rapean hapokas aperitiivi soveltuu myös kala- ja äyriäisruokien seuraan. Rypäleet kerätty kolmen Grand Cru -kylän alueelta Mesnil, Ogier ja Avize.  Le Mesnil Ogierssa sijaitseva samppanjatalo valmistaa samppanjaa vain Chardonnay rypäleistä ja on ollut 200 vuotta Vergnonin perheen omistuksessa.

Piccolosamppanjat

Samppanja Chouette de Champillon Brut Blancs de Noir  22,00 /20 cl  
Champagne, Ranska
Rypäleet: Pinot Noir, Pinot Meunier
Samppanja tummista rypäleistä. Tuoksu raikas ja mineraalinen, vehreän omenaiset aromit. Maku kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs paahteisin aromein. Kuplat kestävät lasissa pitkään.

Muut kuohuviinit

Vall Dolina Brut Nature Reserva , Masia Can Tutusaus  57,00 € /75 cl
Penedes, Espanja, LUOMU

Rypäleet: Macabeo, Xarello, Parellada, Chardonnay
Tuoksu raikas, omenainen ja puhdas. Maku kuiva, mineraalinen ja raikkaan hapokas. Hedelmäinen, apilaa ja hivenen toffeeta. Elegantit ja pitkäkestoiset kuplat.
Kartanon 100-vuotisjuhlan juhlakuohuviini!

Juve y Camps Familia Pinot Noir Brut ROSE  69,00 € /75 cl
Katalonia, Espanja
Erikoistuote, jota tilattu vain Hirvihaaran Kartanolle.
RAJOITETTU SAATAVUUS, Tiedustele saatavuus henkilökunnalta.
Tuoksussa raikasta punaista omenaa ja mansikkaa, rikas ja kermainen mousse, pitkä jälkimaku. Ihastuttava aperitiivi sopii myös kala- ja äyriäisruokien seuraan. Vuonna 1796 perustettu tila perheomisteisena kasvoi vuonna 1921, kun Joan Juvè Escaiola vaimonsa Teresa Camps Ferrerin kanssa perusti ensimmäisen Juvè-nimisen viinilän.

Torresella Prosecco DOC Extra Dry, Santa Margherita  49,50 € /75 cl
Veneto, Italia
Rypäle: Glera
Vaalea, oljenkeltainen väri, tasapainoinen ja kuohkea mousse. Tuoksu hedelmäinen; sitrusta, omenaa, aprikoosia. Maku hienostunut ja raikas.

Helinä Karviaiskuohuviini , Viiniverla  45,00 € /37,5 cl
Verla, Kymenlaakso, Suomi

Samppanjamenetelmällä valmistettu marjakuohuviini, luomutuote, alkoholia 12 %

Alkoholittomat kuohujuomat

Hermannin alkoholiton kuohuviini  28,00 € /75 cl
Ilomantsi, Suomi

Valkoviinimarja ja keltainen karviainen, kuivahko, raikas, kevyt

Alkoholiton valko– ja punaviini

20,00 € /plo

 

VALKOVIINIT

Espanja

Azul y Garanza Vitis  57,00 € /75 cl
Navarra , Espanja
Rypäleet: Garnacha Blanca ja Viura.
Tuoksussa vaaleita hedelmiä, kuten päärynää ja melonia. Kuiva ja hedelmäinen maku, keveä hapokkuus tarjoaa raikkautta ja ryhdikkyyttä.  Kartanon 100-vuotisjuhlan juhlaviini!

Ranska 

Duttenberg Riesling 2015 Domaine Rémy Gresser  78,00 € /75 cl
Alsace, Ranska LUOMU

Mineraalinen, hieman suolainen tuoksu, maultaan yrttinen, sitruksinen ja ripsakat hapot omaava LUOMU Riesling tilalta, joka on perustettu vuonna 1520. Tilaa hoidetaan TYFLO-järjestön periaatteiden mukaisesti kunnioittaen biologisia viljelymenetelmiä.

Meyer-Fonné Pinot Blanc 2016  66,00 € /75 cl
Alsace, Ranska

Runsas tuoksu, aprikoosia, appelsiinia ja hunajaa, jotka toistuvat mineraalisessa maussa. Viinitila perustettu 1732.

Darnat Bourgogne Blanc La Jumalie 2015  96,00 € /75 cl
Mersault, Bourgogne, Ranska

Rypäle: Chardonnay
Kukkea tuoksu, jota täydentää päärynän ja sitruunankuoren aromit. Runsas ja monisävytteinen Chardonnay, jonka elegantista suutuntumasta erottuu sitrusta ja kevyttä mineraalisuutta.  Perinteitä kunnioittavan talon "La Jumalie"-viinisarja on nimetty Darnatin kolmen tyttären, Julien, Marien ja Amalien mukaan.

Rully Blanc Joseph Drouhin AC Rully  72,00 € /75 cl
Bourgogne, Ranska
Rypäle: Chardonnay
Keskitäyteläinen, kuiva ja hedelmäinen viini, jonka maussa erottuvat kukkeat aromit, paahteisuus ja kevyesti kaneli. Kypsytetään tammitynnyrissä. Vuonna 1880 perustetun Drouhinin viinikellarit ovat 1200 -luvulta.

Jean Collet & Fils 1er Cru Monte de Tonnere  118,00 € /75 cl
Chablis, Ranska

Rypäle: Chardonnay
Pehmeä, tyylikkään aromaattinen ja mineraalinen tuoksu, yrttejä, tyylikästä tammea ja voita. Maku kuiva ja tasapainoisen hapokas, täyteläinen ja pitkä, tyylikästä tammea ja mahtava pituus ja mineraalisuus. Tasapainoisen tammisuuden myötä viinin kaveriksi hummeria, kampasimpukoita, vasikkaa, bressen kananpoikaa, hanhea.

Pouilly-Fumè Andre Dezat 2016  79,00 € /75 cl
Loire, Ranska
Rypäle: Sauvignon Blanc
Vaalean vihertävä tuoksultaan runsas, savuinen, leveän mustaherukkainen ja aromaattinen viini. Maku kuiva, raikkaan hapokas, herukkainen ja mineraalinen. Äyriäisten, kalan ja parsan ystävä.

Domaine de la Pepiere Clos des Briords 2016  68,00 € /75 cl
Loire, Ranska LUOMU

Hiivasakan päällä kypsytetty käsityönä alusta loppuun valmistettu viini Loiren laaksosta läheltä merta. Runsaassa tuoksussa päärynää, fenkolia ja neilikan aromeja. Kuiva, raikas ja hedelmäinen maku sopii kaikkien merenelävien ja vuohenjuuston kumppaniksi. Viininvalmistaja Marc Olivier tunnetaan tinkimättömänä tuottajana.

Saksa

Immich-Batterieberg Escheburg Riesling 2016  88,00 € /75 cl
Mosel , Saksa
Tuoksussa trooppisia hedelmiä, mangoa, passionhedelmää ja melonia. Kuiva maku on hedelmäinen, raikas ja mineraalinen. Hyvä hapokkuus, intensiivinen ja elegantti viini. Tilan juuret ulottuvat vuoteen 1425.

Friedrich Becker WILDWEIN Riesling  68,00 € /75 cl
Pfalz, Saksa
Tuoksussa omenaa ja sitrusta, maku raikas, mehukas ja tasapainoinen. Kalan lisäksi sopiva myös vaalealle liharuoalle ja mausteisille ruuille. Weingut F. Becker sijaitsee aivan Ranskan rajan tuntumassa ja osa tarhoista sijaitseekin Alsacen puolella. Tarhoilla käytetään osittain luonnonmukaisia metodeja, mikä tarkoittaa muun muassa tuholaisten torjuntaa leppäkerttujen avulla.

Schloss Vollrads Kabinett feinherb Riesling  80,00 € /75 cl
Rheingau, Saksa

Heleän vaaleankeltainen viini on tuoksultaan runsas. Maku puolikuiva, hedelmäinen, mineraalinen ja raikkaan hapokas. Viini kypsytetään terästankeissa. Viinitalo on yksi Saksan vanhimmista, ensimmäinen kirjoissa säilynyt merkintä viinin myymisestä on vuodelta 1211.

Unkari

Sauska Furmint 2015  64,00 € / 75 cl
Tokaj, Unkari
Rypäle: Furmint
Raikas, runsas ja hedelmäinen. Laadukas ja moderni valkoviini, joka sopii niin paistetuille kuin savustetuille kalaruuille ja vaaleille linturuuille.

 

PUNAVIINIT

Espanja

Azul y Garanza Fiesta  57,00 € /75 cl
Navarra, Espanja LUOMU
Rypäleet: Garnacha ja Tempranillo.
Kartanon 100-vuotisjuhlaviini. Tuoksu tummasävytteisen marjaisa ja kypsän hedelmäinen. Maku keskitäyteläinen, kirsikkaa ja mausteita.

Desierto de Bodegas Azul y Garanza 2015  110,00 € /75 cl
Navarra, Espanja  LUOMU

Rypäle: Cabernet Sauvignon
Tuhti, tumma, intensiivinen lihansyöjien viini Euroopan suurimmasta autiomaasta. Ainutlaatuinen viini karuista olosuhteista. Syvä ja tumman hedelmäinen, mausteinen, vaniljaa, kukkaisuutta, mustaherukkaa ja luumua. Lihaisa, kypsä, selkeät hapot, tasapainoiset tanniinit. Suosittelemme avausta tuntia ennen ruokailua.

Italia

Luca Bosio d´Alba 2016  72,00 € /75 cl
Piemonte, Italia

Rypäle: Nebbiolo
Syvä, tummanpunainen väri. Tuoksu mausteinen ja täyteläinen, tummia marjoja, lakritsaa, tervaa, ruusua ja orvokkia sekä tyylikästä tammea. Maku täyteläinen, paljon tummia marjoja, konsentraatiota, tasapainoinen ja pitkä jälkimaku. Monikäyttöinen viini yhdistettäväksi liharuoille, riistalle, pataruuille ja juustoille.

Barolo I Tre Pais 2012, Broccardo  95,00 € /75 cl
Piemonte, Italia
Rypäle: Nebbiolo
Viikunaa, ruusua ja syksyistä metsää löytyy tästä helposti lähestyttävästä maukkaasta barolosta, jolle ruokavalinta on tummaa lihaa, riistaa, poroa ja sieniä. Paras vaihtoehto syksyyn ja talveen. Pienen perheyhtiön viinitila Monforte d´Alban kylässä luottaa perinteiseen viininvalmistukseen.

Montebernardi DOCG Chianti Classico Retromarcia 2015  88,00 € /75 cl
Toscana, Italia

Rypäle: Sangiovese 95 %, Canaiolo 5%  LUOMU
Tuoksussa hapankirsikkaa ja luumua, täyteläinen, pitkä ja selkeä maku, tukevat tanniinit. Historiallinen Montebernardo mainitaan historian kirjoissa jo vuonna 1085.     

DEI - Vino Nobile Di Montepulciano 2014  96,00 € /75 cl
Toscana, Italia

Rypäleet: Sangiovese 90 % ja Canaiolo 10 %.
Rubiininpunainen väri. Tuoksussa punaista herukkaa, kirsikkaa ja hivenen luumua, erittäin tuoreen yrttinen. Maultaan aromaattinen, kypsää täyteläistä marjaa, luumua ja mokkaa. Tasapainoinen ja pehmeän pitkä jälkimaku. Viini sopii Toscanalle tyypillisten rehevien makujen seuraan.

Ranska

Darnat Bourgogne Rouge La Jumalie  2016  96,00 € /75 cl
Cote de Beaune, Bourgogne, Ranska

Rypäle: Pinot Noir
Raikas ja sävykäs viini, jonka tuoksusta voi aistia tummaa marjaa, mineraalisuutta ja kevyttä mausteisuutta. Keskitäyteläisestä mausta erottuu etenkin punaherukkaa, vadelmaa ja aavistus neilikkaa. Hienostunut ja tasapainoinen kokonaisuus.

Morgon Còte de Py 2015 Dominique Piron  82,00 € /75 cl
Beaujolais, Ranska
Rypäle: Gamay
Tuoksu voimakkaan aromaattinen ja kirsikkainen, maku täyteläinen, yrttinen ja marjainen. Tasapainoinen viini alueelta, jolla viininviljely aloitettu jo 3. vuosisadalla. Linturuokien, riistalintujen, grillatun lihan ja juustojen seuralaiseksi.

Diane de Belgrave 2011, Chateau Belgrave, AOC Haut Médoc 95,00 € /75 cl
Bordeaux, Ranska
Rypäleet: Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Graniitin punainen puhdas ja nautinnollinen viini pääosin Merlot rypäleestä. Maussa tummia marjoja ja yrttejä, tasapainoiset tanniinit ja aromaattinen jälkimaku.

Château La Garde Rouge 2010, Dourthe, AOC Pessac Léognan Rouge  128,00 €/ 75 cl
Bordeaux, Ranska
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Syvän rubiininpunainen pääasiassa Cabernet Sauvignon rypäleestä valmistettu viini, jonka maussa runsaat punaisten ja tummien marjojen aromit, savuisuutta ja mokkaisuutta. Modernin viinintuotannon ja ainutlaatuisen terroirin tuloksena hyvin tasapainossa olevat tanniinit, täyteläinen ja lämmin pitkä maku. Riista, lammas ja kovat juustot kaveriksi.

Saksa

Friedrich Becker Wildwein Rot  72,00 € /75 cl
Pfalz, Saksa
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Portugieser
Tuoksussa tummia marjoja ja hieman lakritsaa, maku keskitäyteläinen, raikas ja ryhdikäs. Liha- ja riistaruokien sekä juustojen ystävä. Weingut F. Becker sijaitsee aivan Ranskan rajan tuntumassa ja osa tarhoista sijaitseekin Alsacen puolella. Tarhoilla käytetään osittain luonnonmukaisia metodeja, mikä tarkoittaa muun muassa tuholaisten torjuntaa leppäkerttujen avulla.

 

JÄLKIRUOKAVIINIT

Pineto Brachetto d´Acqui  57,00 € /37,5 cl
Strevi, Piemonte, Italia

Rypäle: Brachetto, sokeria 125 g / l
Jo Rooman valtakunnan ajoista lähtien viljeltyä rypälelajiketta valmistetaan ainoastaan 13 kunnan alueella Piemontessa. Väriltään rubiininpunainen, tuoksussa ruusua, vadelmaa, punaisia metsämarjoja, ananasta, litsiä ja passionhedelmää. Maku mausteisen hapokas, ruusunkukkaa, mansikkaa, vadelmaa ja yrttejä. Marjaisten jälkiruokien kera. Loistava yhdistelmä vadelmalle ja mansikalle.

Banyuls Cornet Rimage, Cave de l´Abbé Rous  80,00 € /50 cl
Lanquedoc-Roussillon, Ranska
Rypäle: Grenache Noir, jäännössokeri 112 g / l
Väriltään syvän kirsikanpunainen. Tuoksussa tuoreita punaisia hedelmiä, viikunaa ja hieman vaniljaa. Maku makea, herkullinen ja pehmeän miellyttävä, hieman lakritsia jälkimaussa. Viini sopii hyvin yhdistettäväksi suklaan, sinihomejuuston ja punaisten marjajälkiruokien kera.

Chateau Tirecul La Graviere 2006  96,00 € /50 cl
Monbazillac, Ranska

Rypäle: Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sémillon, jäännössokeri 122 g / l
Väriltään kullankeltainen. Tuoksussa kypsää hedelmää, kvittenihilloa, hunajaa ja appelsiinia. Maku täyteläinen, sitruunaa ja vaniljaa. Jälkimaussa viinin hienoinen bitterisyys. Loistava yhdistelmä sinihomejuuston, hanhenmaksan sekä hedelmäisten jälkiruokien kera.
HUOM. ERITTÄIN RAJOITETTU SAATAVUUS, tarkista henkilökunnalta

Huxelrebe Auslese Bio Lorenz 2014  57,00 € /37,5 cl
Rheinhessen, Saksa 
Rypäle: Huxelrebe, jäännössokeri 135 g/l
Jälkiruoka- ja juustoviini. Läpikuultava, olkeen vivahtava kullankeltainen väri. Tuoksu täyteläinen ja hedelmäinen, passionhedelmää, keltaista herukkaa ja hunajaa. Makutasapainoinen ja jalon hunajainen. Monipuolinen jälkiruokaviini.

Tokaj Classic Aszu 5 Puttonyos 2005, Tokaj Classic Winery  108,00 € /50 cl
Tokaj, Unkari

Rypäleet: Furmint, Hárslevelu, Muscat, jäännössokeri 154 g/l
Kuninkaitten juoma ja juomien kuningas – sanotaan Tokajista. Viiniä valmistettu vuodesta 1650. Classic Winery käyttää perinteisiä menetelmiä. Makean täyteläinen ja hienostunut viini, jonka tuoksussa trooppisia kypsiä hedelmiä ja ananasta. Viini on kypsynyt neljä vuotta ja levännyt 24 kuukautta ennen pullotusta.