Hirvihaaran Kartanon Suomi 100 -illallismenu | Finland 100 Years - Dinner Menu

Hirvihaaran Kartano on ollut mukana monissa itsenäisen Suomen käänteissä.
Vuonna 2017 juhlistammekin ylpeinä 100 -vuotista Suomea herkullisella illallismenuulla, jossa pohjoisen maut näyttelevät pääosaa.

Suomi 100 – Hirvihaaran Kartanon illallismenu

Menu tarjoillaan pöytiin vähintään 8 henkilölle. Myyntipalvelumme antaa mielellään lisätietoja pienemmälle henkilömäärälle
tarjoiltavasta menusta p. 019 688 8255 tai myynti@hirvihaarankartano.fi 
Hinnat perustuvat yhtenäiseen menuvalintaan koko ryhmälle. Useamman menun valinta samalle ryhmälle +7 € /henkilö/menu

78 € /henkilö 

Kermaista savuahven-maa-artisokkakeittoa,
ahvengalantiinia ja juuresmuruja L,G

***
Ylikartanon fasaania, voissa paistettua kartanon briossia
ja hapanimelää karviaishilloa L

***
Poron sisäpaistia, puolukka-Black Pils olutkastiketta,
palsternakkavoita ja satokauden parhaat kasvikset L,G

***
Salmiakki-kermavanukasta Haganolin salmiakista
mansikkaa, vadelmaa ja keksimuruja Fazerin maitosuklaasta
 

Pyydämme vahvistamaan tilaisuuden menun ja osallistujamäärän seitsemän (7) päivää ja viimeiset muutokset kolme (3) arkipäivää ennen tilaisuutta.
Laskutus tapahtuu tällöin vahvistetun henkilömäärän mukaisesti tai sen kasvaessa yli ilmoitetun määrän, toteutuneen mukaan.
Huomioimme etukäteen ilmoitetut ruoka-aineallergiat ja -rajoitteet.
Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Juomasuositus 1.
Alkumaljaksi, sopii myös keitolle ja fasaanille:
Pol Roger Reserve Brut Champagne, Ranska
Rypäleet: Chardonnay 33%, Pinot Noir 33%, Pinot Meunier 33%
95,00 € / 75 cl

Keitolle ja fasaanille:
Château Carsin L´Etiquette Grise 2014, Château Carsin, Bordeaux, Ranska
Rypäleet Sauvignon Gris, Sauvignon Blanc
60 € / 75 cl

Porolle:
Château Carsin Cuvée Noire 2014, Château Carsin, Bordeaux, Ranska
Rypäleet Merlot,Cabernet Franc, Malbec,Carmenere, Petit Verdot
60 € / 75 cl

Jälkiruoalle:
Château Carsin Doux “Suomi 100” 2010, Château Carsin, Bordeaux, Ranska
Rypäle Semillon
60 € / 50 cl

Juomasuositus 2.
Alkumaljaksi, sopii myös keitolle ja fasaanille:
Pol Roger Reserve Brut Champagne, Ranska
95,00 € / 75 cl

Keitolle ja fasaanille:
Montebertotto Langhe Arneis, Castello di Neive, Piemonte, Italia
63,00 € / 75 cl

Porolle:
Brunello di Montalcino  DOCG Fattoria La Magia, Toscana, Italia    
93,80 € / 75 cl

Alois Kracher Eiswein Cuvee Burgenland, Itävalta
82,00 € / 50 cl
Rypäle: Gruner Veltliner, Welschriesling

Juomasuositus 3.
Kohotetaan malja juhlalle, keitolle ja fasaanille:
Viherkuohu, Viinitila Pihamaa, Asikkala, Suomi
51,00 € / 75 cl
100 % herukkaa
Puolikuiva, hapokas ja aromikas, keveästi kupliva herukkakuohu. Alkoholia 8 %.

Pääruoalle:
Mallaskosken Black Pils, Pohjanmaa, Suomi
7,50 € / 33 cl
Pimeässä pantu. Maltaat: Pilsner, Carafa, Special
Humalat: Hallertau Magnum, Perle, Hersbrucker. Alkoholia 5,5,%

Jälkiruoalle:
Pihamaan makea vadelma, Viini-Pihamaa, Asikkala, Suomi
63,00 €/ 50 cl
Makea vadelmaviini 

 

Finland 100 years | Hirvihaara Manor Dinner Menu

Hirvihaara Manor has experienced many twists and turns in the history of independent Finland, if only the nearly century old walls of the Manor could talk!
Thus, in 2017 we proudly celebrate the 100 year old Finland with a delicious dinner menu that boasts Nordic ingredients.

Menu for group of at least 8 people.
Our sales service offers more information about the dinner options for smaller groups tel. +358 (0)19 688 8255 or enquiries@hirvihaarankartano.fi 
Rates are based on a single menu selection for the whole group.
More than 1 menu selection for the same group + 7 € /person/menu

 

78 € / person

Creamy smoked perch and Jerusalem artichoke soup
perch galantine and root vegetable crumbs L, G

***
Ylikartano pheasant, brioche fried in butter
and sweet and sour gooseberry jam L

***
Reindeer sirloin with cranberry-Black Pils beer sauce,
parsnip butter, and harvest season’s best vegetables L, G

***

Liquorice cream pudding from Haganolin liquorice,
strawberry, raspberry and Fazer milk chocolate crumbs

We ask that you specify the menu and the number of participants seven (7) days prior and the last possible changes three (3) working days prior to the event.
Billing then takes place according to the number of participants confirmed or if the group size grows, by the number realized.
We will take into account food allergies and dietary restrictions as notified in advance.
We reserve the right to changes.

 

Drink Recommendation 1
Aperitif, also suitable for soup and pheasant
Pol Roger Brut Reserve Champagne, France
Grapes: Chardonnay 33%, Pinot Noir 33%, Pinot Meunier 33%
95,00 € / 75 cl

Soup and pheasant
Château Cars L'Etiquette Grise 2014 Château Cars, Bordeaux, France
Grapes Sauvignon Gris, Sauvignon Blanc
60 € / 75 cl

Reindeer
Cars Château Cuvée Noire 2014, the Château Cars, Bordeaux, France
Grapes Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Carmenere, Petit Verdot
60 € / 75 cl

Desserts
Château Cars Doux "Finland 100" 2010, Château Cars, Bordeaux, France
Grape Semillon
60 € / 50 cl

Drink Recommendation 2
Aperitif, also suitable for soup and pheasant:
Pol Roger Brut Reserve Champagne, France
95,00 € / 75 cl

Soup and pheasant
Montebertotto Langhe Arneis, Castello di Neive, Piedmont, Italy
63,00 € / 75 cl

Reindeer
Brunello di Montalcino DOCG Fattoria La Magia, Tuscany, Italy
93,80 € / 75 cl

Alois Kracher Eiswein Cuvee Burgenland, Austria
82,00 € / 50 cl
Grapes: Gruner Veltliner, Welschriesling

Drink Recommendation 3
Raise a toast to the feast, soup and pheasant
Viherkuohu, vineyard Pihamaa, Asikkala, Finland
51,00 € / 75 cl
100% currant
Semi-dry, tart and aromatic, lightly bubbly. Alcohol 8%.

Main courses
Mallaskoski Black Pils, Ostrobothnia, Finland
7,50 € / 33 cl
Brewed in the dark. Malt: Pilsner, Carafa, Special
Hops: Hallertau Magnum, Perle, Hersbrucker. Alcohol 5.5%

Desserts
Pihamaa sweet raspberry, vineyard Pihamaa, Asikkala, Finland
63,00 € / 50 cl
Sweet raspberry wine