Tapahtumat

Tervetuloa juhlistamaan kanssamme 23.5.2018 historiallisia vuosia ja tutustumaan kartanomiljööseen! 

Juhlitaan äitiä nauttimalla yhdessä herkullinen sunnuntaipäivän juhlalounas 13.5.2018 joko pöytiin tarjoiltuna tai seisovasta pöydästä!
 
Pöytävaraukset p. 019 688 8255 tai myynti@hirvihaarankartano.fi
 
 

Hirvihaaran Kartanon Lasipaviljongin äitienpäivän juhlalounas
seisovasta pöydästä

Kattaukset 11.30-14 ja 14.30-16.30 
 
Alkuruokabuffet
Graavikirjolohitartaria Lapin kalalta ja Remouladekastiketta  L, G
Lämminsavulohta Salpausselän kalakaupasta ja chilirapuaiolia  L, G
Kalkkunapastramia ja Salsa Verdea  L, G
Provencen yrteillä ja valkosipulilla maustettua paahtopaistia, pikkelöityjä kasviksia ja piparjuuri-ranskankermaa  L, G
Parsavati, serranokinkkua ja hollannin kastiketta  L, G 
 
Salaatteja
Paahdettuja perunoita, kevätsipulia ja romescoa  L, G, sisältää mantelia
Kolatun vuohen chevreä, mansikoita ja pinaattia  L, G 
 
Kananpoikaa, granaattiomenaa ja mangoa  L, G
Puutarhurin kasviksia ja luomukananmunia  L, G, sisältää pähkinäöljyä 
 
Vihreitä salaatteja ja persikkavinegrettiä  L, G 
 
Leipävalikoima, kirnuvoita ja avocadotahnaa 
 
Pääruokabuffet
Sitruunatimjami-voissa paahdettua merilohta ja  kermaan muhennettua korvasientä  L, G
Pitkään haudutettua karitsan etuselkää ja karamellisoitua sipulia  L, G
Munakoiso-zucchinilasagne  L, G
Höyrytettyä perunaa, paistettuja kasviksia,  terttutomaattia ja Gazpachokastiketta  L, G
 
Äitienpäiväkakkua
Porvoon Paahtimon kahvia ja Jeeve&Jericho teetä
Vadelmamehua  
 
Seisovan pöydän juhlamenu 59 € /henkilö 
4-12-vuotiaat -50 %   
3-vuotiaat tai alle – veloituksetta 
 
Lasten buffet
Dippivihanneksia ja kastiketta
Miniwallenbergin pihvejä, paistettua lohta ja perunasosetta
Nakkihodari
Lasten oma buffet 20 € /4-12-vuotias 
 
 
 
 

Hirvihaaran Kartanon äitienpäivän juhlamenu
pöytiin tarjoiltuna

kello 12-15 
 
Kirjolohitartar, basilikajuustomoussea ja jälkiuuniruista  L 
Sitruunaruoholla ja chilillä maustettua parsakeittoa,  kampasimpukkaa ja korean minttua  L, G
*** 
Pitkään haudutettua karitsan etuseläkettä,  karamellisoitua sipulia ja kukkakaalipyreetä  L, G
tai 
Vesijärven kuhaa ”tournedos kasvimaalla”, voissa haudutettua purjoa ja kukkakaalipyreetä  L, G 
tai
Munakoiso-zucchinitorni, marinoituja tomaatteja  ja kukkakaalipyreetä  L, G 
*** 
Kartanon kahvisalongista
Juustovalikoima lisukkeineen
Juhlakakkua
Porvoon Paahtimon kahvia, Jeeves&Jericho teetä ja vadelmamehua 
 
Juhlamenu 76 € /henkilö
4-12-vuotiaat -50 %
3-vuotiaat tai alle 10 € /lapsi (paikkamaksu) 
 
Lasten menu 
 
Kirjolohitartar, basilikajuustomoussea ja jälkiuuniruista  L
***
Sitruunaruoholla ja chilillä maustettua parsakeittoa
(kampasimpukan saa pyytämällä tarjoilijalta)
***
Mini Wallenbergin pihvi, voissa haudutettua purjoa ja kukkakaalipyreetä
***
Kahvisalongin herkut 
 
38 € / 4-12 v. lapsi 
 
 

 

 

Hirvihaaran Kartano 100 vuotta 1918-2018

Me, kartanon kokit, olemme saaneet valita juhlavuoden illalliselle raaka-aineita, jotka kuvaavat työtämme täällä kartanossa. Jokaisessa suupalassa maistuu pala kartanoa ja pala kansainvälisyyttä, yrttien kirjo ohjaa menuuta. Kaksi alkuruokaa, jonka jälkeen makupalettia puhdistaa Suomea loistavasti maailmallakin kuvaavat rosmariini, viina ja karpalo. Kaksi pääruokaa, jotka ilmentävät suomalaisia kartanoita; riistalintua ja riistalihaa kansainvälisten lisäkkeiden kera ja ihastuttava, valloittava jälkiruoka suomalaisesta luonnosta yhdistettynä nykypäivän moderniin ruokakulttuuriin. Saimme myös valita valloittavat viinit juhlistamaan illallista. Tervetuloa nauttimaan kanssamme kartanon tätä päivää.
 

Hirvihaara Manor 100 years 1918-2018

We, the manor chefs, have been able to choose ingredients for our anniversary dinner that depict our work here in the manor. In every mouthful you can taste a piece of the manor and a piece of internationality, spectrum of amazing herbs guides the menu. Two appetizers, after which the taste palette will be cleansed by rosemary, booze and cranberries, which depict Finland around the world. Two main courses that represent Finnish manors; game birds and game meat with international accompaniments and a delightful dessert of ingredients from Finnish nature combined with today's modern food culture. We also picked some amazing wines to celebrate our anniversary dinner. We welcome you to enjoy and celebrate our anniversary with us.

 

Illallismenu | Celebration Dinner Menu

Suolattua siikaa tartar, tilliä, makeaa juurikasta, hapankermaa ja saaristolaisleipämuruja L
Salted whitefish tartar, dill, sweet beetroot, sour cream and malt bread crumbs L
***
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, kampasimpukkaa ja lehtipersiljavaahtoa L, G
Jerusalem artichoke soup, scallops and leaf parsley foam L, G
***
Hellä tauko, illallisen kevennys
Small break, palette cleanser
***
Ylikartanon fasaania, Provencen yrttejä ja kuohukermaa, Kinnarin tilan kauraa ja ohraa itämaisin maustein, granaattiomenaa L
Ylikartano's pheasant, Provencal herbs and cream, Farm Kinnari’s oats and barley with oriental spices and pomegranate L
***
Peuraa Metsärannan tilalta, timjamia, sitruunaa ja juuriselleriä L, G
Deer from Farm Metsäranta, thyme, lemon and root celery L, G
***
Paahdettua suklaata, Tuloiselan vadelmaa, ruista, limeä ja laventelia L
Roasted chocolate, raspberry from berry farm Tuloisela and Farm Kinnari’s rye with lime and lavender L

 

Juhlaillallinen | Celebration Dinner
90 € /henkilö | person
 

Juomasuositukset | Drinking recommendations

Hirvihaaran Kartano 100 -juhla-aperitiivi | Hirvihaara Manor 100 -celebration aperitif;
Gustav Tilli Vodka, aito puolukkamehu, Fever-Tree Tonic
Gustav dill vodka, genuine lingonberry juice, Fever-Tree Tonic 
11,50 €

Alkoholiton; aito puolukkamehu, koivumahlajuoma, Fever-Tree Tonic
Non-alcoholic; genuine lingonberry, birch water, Fever-Tree Tonic
6,00 €

 

Viinisuositus juhlamenuulle | Wine recommendation for the celebration menu:
Pol Roger Brut Reserve Champagne, Ranska 110,00 € /75 cl
Rully Blanc, Joseph Drouhin, Bourgogne, Ranska 72,00 € /75 cl
Schloss Vollrads Riesling Kabinett Feinherb, Rheingau, Saksa 80,00 € /75 cl
Diane de Belgrave, Chateau Belgrave, Bordeaux, Ranska 95,00 € /75 cl
Chateau la Garde Rouge, AC Pessac Leognan, Bordeaux, Ranska 128,00 € /75 cl
Tokaj Classic Aszu 5 Puttonyos 2005, Tokaj, Unkari 108,00 € /50 cl

Kartanon oma suodatettu juomavesi still/hiilihapotettu | Manor's own filtered drinking water still/carbonated 4,00 € /henkilö |person

Porvoon Paahtimon kahvia ja Jeeves&Jericho teetä | Porvoon Paahtimo Coffee and Jeeves&Jericho Tea  4,50 € /henkilö |person

Kahvin avec suositukset | Coffee avec recommendations:
Konjakki Elisabet Cognac VSOP, LUOMU, Ranska 12,50 € /4 cl
Puolukka-Gin likööri , Helsinki, Suomi 10,50 € /4 cl
Verlan XO omenatisle, LUOMU, Kymenlaakso, Suomi 9,50 € /4 cl
Gustav -liköörit, Lignell&Piispanen, Kuopio, Suomi alkaen 7,50 € /4 cl
Puolustusvoimain leikattua, Lignell&Piispanen, Kuopio, Suomi 7,90 € /4 cl

 

 

Ryhmän koko vähintään 8 henkilöä. Myyntipalvelusta lisätietoja pienempien ryhmien illallisruokailuun. Hinnat perustuvat yhtenäiseen pääruoan menuvalintaan koko ryhmälle. Useamman menun valinta samalle ryhmälle + 7 € / henkilö/menu. Menun vahvistus kaksitoista (12) arkipäivää  ja viimeiset muutokset kolme (3) arkipäivää ennen tilaisuutta. Huomioimme etukäteen ilmoitetut ruoka-aineallergiat ja -rajoitteet. Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Menus for groups of at least 8 people. Our sales service offers more information about dinner options for smaller groups. Rates are based on a single menu selection for the whole group. More than 1 menu selection for the same group + 7 € / person / menu. We ask that you specify the menu and the number of participants twelve (12) working days and last possible changes three (3) working days before the event. Billing then takes place according to the number of participants confirmed or if the group size grows, by the number realized. We will take into account food allergies and dietery restrictions as notified in advance. We reserve the right to changes.

Hirvihaaran Kartanon parsamenu

Parsarosollia, jättikatkarapuja ja parsamajoneesia L,G

***

Kookoksella ja sitruunaruoholla maustettua parsakeittoa
ja parsavaahtoa L,G

***
Gratinoitua parsaa, sitruuna-kaprisvoita
ja tournedos Vesijärven kuhasta ja kylmäsavulohesta L,G

***
Parsaa, vadelmia ja raparperia L

 

Parsamenu 72 € /hlö

Menuuseen voi tilata lisäruokalajeja
Juustoa ja tryffelihunajaa +8 € /henkilö
Cavasorbet +8 € /henkilö

 

Juomasuositukset

Riesling -lista alla

Muut juomasuositukset
Samppanja Pol Roger Reserve Brut, Champagne, Ranska  110,00 € /75 cl
Domaine de la Pepiere Clos des Briords 2016 Loire, Ranska  68,00 € /75 cl
Pouilly-Fumè Andre Dezat 2016 Loire, Ranska  79,00 € /75 cl
Pineto Brachetto d´Acqui Strevi, Piemonte, Italia  57,00 € /37,5 cl

 

Porvoon Paahtimon kahvia ja Jeeves&Jericho teetä 4,50 € /henkilö
Kahvin avec suositukset
Konjakki Elisabet Cognac vsop LUOMU, Ranska  12,50 € /4 cl
Puolukka-Gin likööri , Helsinki, Suomi  10,50 € /4 cl
Verlan XO omenatisle, LUOMU, Kymenlaakso, Suomi  9,50 € /4 cl
Gustav -liköörit, Lignell&Piispanen, Kuopio, Suomi  alkaen 7,50 € /4 cl
Puolustusvoimain leikattua, Lignell&Piispanen, Kuopio, Suomi  8,00 € /4 cl

Pöytiin tarjoiltujen menuiden ryhmän koko vähintään 8 henkilöä.
Myyntipalvelusta lisätietoja pienempien ryhmien illallisruokailuun. Hinnat perustuvat yhtenäiseen menuvalintaan koko ryhmälle. Useamman menun valinta samalle ryhmälle + 7,00 € /henkilö/menu.

Pyydämme tarkentamaan tilaisuuden menun ja osallistujamäärän kaksitoista (12) päivää ennen ja viimeiset muutokset kolme (3) arkipäivää ennen tilaisuutta. Laskutus tapahtuu tällöin vahvistetun henkilömäärän mukaisesti tai sen kasvaessa yli ilmoitetun määrän, toteutuneen mukaan. Huomioimme etukäteen ilmoitetut ruoka-aineallergiat ja -rajoitteet. Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

 

Riesling -viikot Hirvihaaran Kartanolla 16.4.-26.5.2018

Riesling- listasta voit valita omat suosikkisi menuulle. Henkilökuntamme maistattaa Rieslingit mielellään ennen illallisen alkua 4 € /4 cl maistiainen. Tasting varataan etukäteen joko kokoustilaisuuden tilausta tehtäessä tai paikan päällä kartanolla ennen lounasaikaa tarpeellisten järjestelyjen tekemistä varten.

Schmitges Riesling Cremant Brut 2014 Mosel, Saksa  60,00 € /75 cl
Erikoiserä kuohuvaa Moselin laaksosta. Tiedustele saatavuus henkilökunnalta.
Sakan päällä kypsytetty Cremant, jossa jäännössokeria 8,9 g/l. Andreas Schmitgesin viinitilalla Erdenissä, Moselin laaksossa, on sukutilan pitkät perinteet ja menestyksekäs historia. Se mainitaan ensimmäisen kerran historiallisissa asiakirjoissa vuonna 1744. ERIKOISTARJOUS RIESLING -VIIKOILLA

ALKOHOLITON
Breuer Zero kuohuva rypälemehu, Rheingau, Saksa  30,00 € /75 cl

Tuoksu raikas ja kukkaisa, Makeahko kukkea maku jossa suun raikastavaa mineraalisuutta ja hapokkuutta, jotka tasapainottavat makeutta. Pehmeät hennot kuplat.

Immich-Batterieberg Escheburg Riesling 2016, Mosel, Saksa  68,00 € /75 cl
Tuoksussa trooppisia hedelmiä, mangos, passionhedelmää ja melonia. Kuiva maku on hedelmäinen, raikas ja mineraalinen. Hyvä hapokkuus, intensiivinen ja elegantti viini. Tilan juuret ulottuvat vuoteen 1425!

Friedrich Becker WILDWEIN Riesling, Pfalz, Saksa  64,00 € /75 cl
Tuoksussa omenaa ja sitrusta, maku raikas, mehukas ja tasapainoinen. Kalan lisäksi sopiva myös vaalealle liharuoalle ja mausteisille ruuille. Weingut F. Becker sijaitsee aivan Ranskan rajan tuntumassa ja osa tarhoista sijaitseekin Alsacen puolella. Tarhoilla käytetään osittain luonnonmukaisia metodeja, mikä tarkoittaa muun muassa tuholaisten torjuntaa leppäkerttujen avulla.

X-Berg Riesling 2016, Rheingau, Saksa  64,00 € /75 cl
Tuoksu raikas ja runsas, kivellisten hedelmien ja sitruksien aromeja. Kuivahko maku suun täyttävä, miellyttävän hapokas ja mineraalinen. Raikas ja moderni Suomi-Saksa-Ruotsi yhteistyön tulos Rein-joen ja Taurus-vuoriston kupeesta.

Schloss Vollrads Kabinett feinherb Riesling, Rheingau, Saksa  80,00 € /75 cl
Heleän vaaleankeltainen viini on tuoksultaan runsas. Maku puolikuiva, hedelmäinen, mineraalinen ja raikkaan hapokas. Viini kypsytetään terästankeissa. Viinitalo on yksi Saksan vanhimmista, ensimmäinen kirjoissa säilynyt merkintä viinin myymisestä on vuodelta 1211.

Huxelrebe Auslese Bio Lorenz 2014 Rheinhessen, Saksa  57,00 € /37,5 cl
Rypäle: Huxelrebe, jäännössokeri 135 g/l
Jälkiruoka- ja juustoviini
Läpikuultava, olkeen vivahtava kullankeltainen väri. Tuoksu täyteläinen ja hedelmäinen, passionhedelmää, keltaista herukkaa ja hunajaa. Makutasapainoinen ja jalon hunajainen.
Monipuolinen jälkiruokaviini.

Lisäksi kellaristamme löytyy seuraavat tuotteet, joita emme voi maistattaa, mutta suosittelemme lempeästi ostamaan illallisen huipennukseksi. Tiedustele varastotilannetta henkilökunnaltamme.
Andreas Schmitges Mosel  Riesling Stone 2016 - graniittisäiliössä kypsytetty  82 € /75 cl
Andreas Schmitges Mosel Riesling Wood 2016 - puutynnyrissä kypsytetty  82 € /75 cl
Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Magnum 2016 - magnum  140 € /150 cl
Clemens Busch Marienburg Spätlese Goldkapsel 2013 Mosel - jäännössokeri 113 g / l  65 € /37,5 cl 

 

Lauantaina 2.6.2018

Lauantaina juhlaan voi olla monta aihetta - lakkiais- tai valmistujaispäivä. Myös kesäloman alkua on mukavaa juhlistaa nauttimalla herkullinen ateria kartanomiljöössä.

Lähipäivinä kerromme lisää päivän menuusta.

Pöytävaraukset ja lisätiedot asiakaspalvelustamme
p. 019 688 8255 tai myynti@hirvihaarankartano.fi

Savusauna on perinteikästä Suomea parhaimmillaan

Savusaunaseurueen ollessa vähintään 10 henkilöä tarjoamme jokaiselle aidot suomalaiset puolukkalimsat.

Varaukset ja lisätietoja aidon savusaunan löylyistä myyntipalvelustamme p. 019 688 8255 tai myynti@hirvihaarankartano.fi

 

Hirvihaaran Kartanon aito savusauna

On saunoja, on savusaunoja, ja sitten on vielä Hirvihaaran aito savusauna. Pehmeääkin pehmeämmät löylyt nousevat ylös löylyparvella sijaitseville lauteille, jossa aika pysähtyy ja mieli lepää.
Saunan lomassa voi rauhassa vilvoitella puuston suojassa olevalla terassilla. Löylyjen jälkeen voi myös pulahtaa Mustijokeen virkistäytymään, talvella tämän voi tehdä avannossa.
Vilpolan takan lämmössä voi rauhassa pukeutua.

Savusaunatietoa 

Savusaunaa arvostetaan saunomisen perinteisenä muotona, muun muassa suuren kertalämmitteisen kivimäärän aikaansaamien pehmeiden löylyjen vuoksi. Savusaunan löylytilan ominaistuoksu on myös koettu mieluisaksi.
Savusaunaa lämmitetään koko päivä. Savusaunassa ei ole savupiippua. Saunassa on suuri kiuas, jonka läpi saunaa lämmittäessä savu nousee vapaasti saunatilaan ja samalla kiuaskivet kuumenevat.
Kiuas on kertalämmitteinen eli kiuasta ei voida lämmittää lisää kylpemisen aikana. Lämmityksen aikana savu poistuu seinässä olevan luukun eli räppänän kautta ja raollaan olevasta ovesta. Saunojien saapuessa saunassa ei ole savua vaan ainoastaan miellyttävä lämpö ja tuoksu. 

Hirvihaaran Kartano 100 -juhlavuoden viinit

Kartanon juhlavuoden viineiksi valikoitiin modernit, puhtaat ja mutkattomat viinit, jotka taipuvat mukavasti monenlaisen ruoan seuraan. Pidimme tärkeänä käsityötä ja pienehköjä yrityksiä, jollainen Hirvihaaran Kartanokin on. Upea Pol Roger Epernayn kaupungista Champagnesta, suomalaisen viinintekijän Champagne Autreau Champillonista , Raimon Badelin käsityönä ja luomumenetelmin valmistama Cava pienestä Olesan kylästä  ja Azul y Garanzan luomut; punainen ja valkoinen viini keskeltä Espanjaa Navarran autiomaasta ainutlaatuisista olosuhteista –  tekijöidensä ympäristövastuullisessa ja ammattitaitoisessa hoivassa parhaiksi valmistettuina.

Nauttikaa kanssamme, olkaa hyvät.

 

Samppanja Pol Roger Brut Reserve, Champagne, Ranska  110,00 € /75 cl
Rypäleet: Chardonnay 33%, Pinot Noir 33%, Pinot Meunier 33%
Vaaleankeltainen, pienet kuplat, kestävä mousse. Runsas, moniulotteinen ja hieman kehittynyt. Kukkaisaromeja, akasiaa, hunajaa, briossia. Kuiva, täyteläinen ja rapean hapokas. Pol Rogerin edelleen perheomistuksessa oleva samppanjatalo sijaitsee Epernayn kaupungissa. Kartanon 100-vuotisjuhlan lippusamppanja.

 

Samppanja Chouette de Champillon Brut Blancs de Noir, Ranska  78,00 € /75cl  
Rypäleet: Pinot Noir, Pinot Meunier
Tuoksu raikas ja mineraalinen, vehreän omenaiset aromit. Maku kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs paahteisin aromein. Kuplat kestävät lasissa pitkään.

 

Cava Masia Can Tutusaus Vall Dolina Brut Nature Reserva, Espanja  57,00 € /75 cl
Rypäleet: Macabeo, Xarello, Parellada, Chardonnay
Tuoksu raikas, omenainen ja puhdas. Maku kuiva, mineraalinen ja raikkaan hapokas. Maussa  vaaleaa hedelmää, apilaa ja hivenen toffeeta. Elegantit ja pitkäkestoiset kuplat. Luomu.

 

VV Azul y Garanza Vitis, Navarra , Espanja  57,00 € /75 cl
Rypäleet: Garnacha Blanca ja Viura.
Tuoksussa vaaleita hedelmiä, kuten päärynää ja melonia. Kuiva ja hedelmäinen maku, keveä hapokkuus tarjoaa raikkautta ja ryhdikkyyttä. Luomu.
 

PV  Azul y Garanza Fiesta,Navarra, Espanja  57,00 € /75 cl
Rypäleet: Garnacha ja Tempranillo.
Tuoksu tummasävytteisen marjaisa ja kypsän hedelmäinen. Maku keskitäyteläinen, kirsikkaa ja mausteita. Luomu.