Tapahtumat

Savusauna on perinteikästä Suomea parhaimmillaan

Savusaunaseurueen ollessa vähintään 10 henkilöä tarjoamme jokaiselle aidot suomalaiset puolukkalimsat.

Varaukset ja lisätietoja aidon savusaunan löylyistä myyntipalvelustamme p. 019 688 8255 tai myynti@hirvihaarankartano.fi

 

Hirvihaaran Kartanon aito savusauna

On saunoja, on savusaunoja, ja sitten on vielä Hirvihaaran aito savusauna. Pehmeääkin pehmeämmät löylyt nousevat ylös löylyparvella sijaitseville lauteille, jossa aika pysähtyy ja mieli lepää.
Saunan lomassa voi rauhassa vilvoitella puuston suojassa olevalla terassilla. Löylyjen jälkeen voi myös pulahtaa Mustijokeen virkistäytymään, talvella tämän voi tehdä avannossa.
Vilpolan takan lämmössä voi rauhassa pukeutua.

Savusaunatietoa 

Savusaunaa arvostetaan saunomisen perinteisenä muotona, muun muassa suuren kertalämmitteisen kivimäärän aikaansaamien pehmeiden löylyjen vuoksi. Savusaunan löylytilan ominaistuoksu on myös koettu mieluisaksi.
Savusaunaa lämmitetään koko päivä. Savusaunassa ei ole savupiippua. Saunassa on suuri kiuas, jonka läpi saunaa lämmittäessä savu nousee vapaasti saunatilaan ja samalla kiuaskivet kuumenevat.
Kiuas on kertalämmitteinen eli kiuasta ei voida lämmittää lisää kylpemisen aikana. Lämmityksen aikana savu poistuu seinässä olevan luukun eli räppänän kautta ja raollaan olevasta ovesta. Saunojien saapuessa saunassa ei ole savua vaan ainoastaan miellyttävä lämpö ja tuoksu. 

Vuonna 2018 kartano täyttää 100 vuotta 

Juhlat alkavat keittiössä heti tammikuussa blinien valmistuksella 10.1.2018 alkaen.
Pidämme eniten happamista tattariblineistä, joita paistamme tammi-helmikuussa joka päivä. Lisukkeiksi olemme jälleen valinneet ”lähes kaikkea”.
Alla kartanon blinimenut sekä noutopöydästä että pöytiin tarjoiltuna.

Pöytävarauksia otetaan jo vastaan myyntipalvelussamme p. 019 688 8255 tai myynti@hirvihaarankartano.fi.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan kanssamme!
 

HIRVIHAARAN KARTANON BLINIPÖYTÄ
Noutopöydästä

Blinipöytä
Kuohkeaa tattikeittoa L,G ja yrttikrutonkeja L
***
Voissa paistettuja upeita tattariblinejä, voisulaa L,G
Mätiä, sipulia ja smetanaa L,G
Savuahvenia Pieliseltä M,L,G
Chili-rapuaiolia M,L,G
Makuja maailmalta; sitruksilla ja korianterilla maustettua merilohta M,L,G
Lämminsavulohta Salpausselän kalakaupasta, luomukananmunaa ja merilevää M, L,G
Pikkelöityä punajuurta, venäläisiä suolakurkkuja ja hunajaa Mäntsälän kyliltä M,L,G
Hämeen metsistä; metsäsienisalaattia ja marinoituja kantarelleja L,G
Vierailta mailta; avocadoa ja Pico de Gallo- tomaattia M, L,G
Supisuomalaista Aurajuustoa ja kuivattuja karpaloita L,G

Pääruoka
Ylikartanon fasaania kermakastikkeessa ja hunajoituja värikkäitä juurikkaita L,G
TAI
Ruskeassa voissa haudutettua nieriää ja parasta potaattia maailmassa; puikulamuussia L,G

Jälkiruoka
Creme Brulee ja marinoituja pensasmustikoita L, G

Blinit tilauksesta ajalla 10.1.-28.2.2018 
Blinipöytä ja jälkiruoka 52 € /henkilö
Blinipöytä, pääruoka ja jälkiruoka 68 € /henkilö
Blinipöytä, 2 pääruokaa ja jälkiruoka 72 € /henkilö

Blinipöytä katetaan myös lounaalla laskiaistiistaina 13.2.2018 kello 12-15 hintaan 45 € /henkilö, pöytävaraukset myyntipalvelusta.

Juomasuositukset
Kartano 100 -juhla-aperitiivi
Gustav Tilli Vodka, aito puolukkamehu, Fever Tree Tonic  11,50 €

Panimo Kiiski Majakka, maukas ja raikas, kevyesti humaloitu  12,50 € /50 cl
Panimo Kiiski Das Boot, saksalaistyylinen täysmallas pintahiiva ale  12,50 € /50 cl

KUOHU Schmitges Riesling Cremant Brut 2014, Mosel, Saksa  69,00 € /75 cl

VV Sauska Furmint 2015 Tokaj, Unkari  55,00 € /75 cl
PV Ama Chianti Classico 2014,Toscana, Italia  85,00 € /75 cl
MAKEA Pineto Brachetto d´Acqui Strevi, Piemonte, Italia  57,00 € /37,5 cl

Porvoon Paahtimon kahvi ja tee 4,50 € /henkilö

Kahvin avec suositukset
Konjakki Elisabet Cognac vsop LUOMU, Ranska  12,50 € /4 cl
Puolukka-Gin likööri , Helsinki, Suomi  10,50 € /4 cl
Verlan XO omenatisle, LUOMU, Kymenlaakso, Suomi  9,50 € /4 cl
Gustav -liköörit, Lignell&Piispanen, Kuopio, Suomi alkaen  7,50 € /4 cl

Ryhmän minimikoko 8 henkilöä. Pienemmille ryhmille suosittelemme pöytiin tarjoiltuja menuita. Pyydämme tarkentamaan tilaisuuden menun ja osallistujamäärän seitsemän (7) päivää ennen ja viimeiset muutokset kolme (3) arkipäivää ennen tilaisuutta. Laskutus tapahtuu tällöin vahvistetun henkilömäärän mukaisesti tai sen kasvaessa yli ilmoitetun määrän, toteutuneen mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

BLINIMENU PÖYTIIN TARJOILTUNA

Voissa paistettu tattariblini,
Päijänteen muikunmätiä, sipulia ja raikasta smetanaa
***
Ylikartanon fasaania kermakastikkeessa ja värikkäitä juurikkaita L,G
TAI
Ruskeassa voissa haudutettua nieriää ja parasta potaattia maailmassa; puikulamuussia L,G
***
Britatorttu kartanon tapaan - karpalohilloketta marenkihunnussa L

62 € /henkilö

Juomasuositukset
Suosittelemme snapseja ja viinejä viinikellarimme aarteista paikan päällä kartanolla.

Tässä vain muutamia herkkuja

Kartano 100 -juhla-aperitiivi
Gustav Tilli Vodka, aito puolukkamehu, Fever Tree Tonic  11,50 €

Panimo Kiiski Majakka, maukas ja raikas, kevyesti humaloitu  12,50 € /50 cl
Panimo Kiiski Das Boot, saksalaistyylinen täysmallas pintahiiva ale  12,50 € /50 cl

KUOHU J.L Vergnon Eloquense Grand Cru Blanc de Blanc, Champagne Ranska  99,00 € /75 cl
PV Morgon Côte du Py 2015, Dominique Piron, Beaujolais, Ranska  82,00 € /75 cl
VV Duttenberg Riesling 2015 Gresser, Itävalta  78,00 € /75 cl               
MAKEA Pineto Brachetto d´Acqui Strevi, Piemonte, Italia  57,00 € /37,5 cl

Porvoon Paahtimon kahvi ja tee 4,50 € / henkilö

Kahvin avec suositukset
Konjakki Elisabet Cognac vsop LUOMU, Ranska  12,50 € /4 cl
Puolukka-Gin likööri , Helsinki, Suomi  10,50 € /4 cl
Verlan XO omenatisle, LUOMU, Kymenlaakso, Suomi  9,50 € /4 cl
Gustav -liköörit. Lignell&Piispanen, Kuopio, Suomi  alkaen 7,50 € /4 cl

 

Ryhmän koko vähintään 8 henkilöä. Myyntipalvelusta lisätietoja pienempien ryhmien illallisruokailuun. Hinnat perustuvat yhtenäiseen pääruoan menuvalintaan koko ryhmälle. Useamman menun valinta samalle ryhmälle + 7 € / henkilö/menu. Menun vahvistus 7 arkipäivää ennen tilaisuutta. Huomioimme etukäteen ilmoitetut ruoka-aineallergiat ja -rajoitteet.
Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Hirvihaaran Kartano 100 vuotta 1918-2018

Me, kartanon kokit, olemme saaneet valita juhlavuoden illalliselle raaka-aineita, jotka kuvaavat työtämme täällä kartanossa. Jokaisessa suupalassa maistuu pala kartanoa ja pala kansainvälisyyttä, yrttien kirjo ohjaa menuuta. Kaksi alkuruokaa, jonka jälkeen makupalettia puhdistaa Suomea loistavasti maailmallakin kuvaavat rosmariini, viina ja karpalo. Kaksi pääruokaa, jotka ilmentävät suomalaisia kartanoita; riistalintua ja riistalihaa kansainvälisten lisäkkeiden kera ja ihastuttava, valloittava jälkiruoka suomalaisesta luonnosta yhdistettynä nykypäivän moderniin ruokakulttuuriin. Saimme myös valita valloittavat viinit juhlistamaan illallista. Tervetuloa nauttimaan kanssamme kartanon tätä päivää.

Juhlaillallinen 90 € /henkilö

Illallismenu

Suolattua siikaa tartar, tilliä, makeaa juurikasta, hapankermaa ja saaristolaisleipämuruja L

***

Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, kampasimpukkaa ja lehtipersiljavaahtoa L,G

***

Hellä tauko, illallisen kevennys

***

Ylikartanon fasaania, Provencen yrttejä ja kuohukermaa, Kinnarin tilan kauraa ja ohraa itämaisin maustein, granaattiomenaa L

***

Peuraa Metsärannan tilalta, timjamia, sitruunaa ja juuriselleriä L,G

***

Paahdettua suklaata, Tuloiselan vadelmaa, ruista, limeä ja laventelia L

 

Hirvihaaran Kartano 100 - juhla-aperitiivi;
Gustav Tilli Vodka, aito puolukkamehu, Fever-Tree Tonic
11,50 €

Alkoholiton; aito puolukkamehu, koivumahlajuoma, Fever-Tree Tonic
6,00 €

 

Juomasuositus juhlamenuulle:
Pol Roger Brut Reserve Champagne, Ranska 110,00 € /75 cl
Rully Blanc, Joseph Drouhin, Bourgogne, Ranska 72,00 € /75 cl
Schloss Vollrads Riesling Kabinett Feinherb, Rheingau, Saksa 80,00 € /75 cl
Diane de Belgrave, Chateau Belgrave, Bordeaux, Ranska 95,00 € /75 cl
Chateau la Garde Rouge, AC Pessac Leognan, Bordeaux, Ranska 128,00 € /75 cl
Tokaj Classic Aszu 5 Puttonyos 2005, Tokaj, Unkari 108,00 € /50 cl

Kartanon oma suodatettu juomavesi still/hiilihapotettu 4,00 € /henkilö

Porvoon Paahtimon kahvia ja Jeeves&Jericho teetä 4,50 € /henkilö

Kahvin avec suositukset:
Konjakki Elisabet Cognac VSOP, LUOMU, Ranska 12,50 € /4 cl
Puolukka-Gin likööri , Helsinki, Suomi 10,50 € /4 cl
Verlan XO omenatisle, LUOMU, Kymenlaakso, Suomi 9,50 € /4 cl
Gustav -liköörit, Lignell&Piispanen, Kuopio, Suomi alkaen 7,50 € /4 cl
Puolustusvoimain leikattua, Lignell&Piispanen, Kuopio, Suomi 7,90 € /4 cl

Ryhmän koko vähintään 8 henkilöä. Myyntipalvelusta lisätietoja pienempien ryhmien illallisruokailuun. Hinnat perustuvat yhtenäiseen pääruoan menuvalintaan koko ryhmälle. Useamman menun valinta samalle ryhmälle + 7 € / henkilö/menu. Menun vahvistus 7 arkipäivää ennen tilaisuutta. Huomioimme etukäteen ilmoitetut ruoka-aineallergiat ja -rajoitteet. Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

HIRVIHAARAN KARTANO 100 –juhlalounasbuffet

torstaisin klo 11.30-13.30

Lounasbuffetpöytää ei kateta seuraavina torstaipäivinä  22.2., 10.5., 21.6-9.8.

42,00 € /henkilö

MENU

Fettiinajuustoa Mäkelän juustolasta,punajuurta, omenaa ja pähkinää L,G
Puutarhurin kasviksia, metsäsieniä ja luomukananmunaa M,L,G
Possunkylkeä, neitsytsalaattia ja appelsiinikastiketta M,L,G
Maalaiskananpoikaa, lasinuudeleita ja paahdettuja seesaminsiemeniä M,L,G
Savusiikaa ja perunaa Brandade L
Lohi-poke, soijamarinadi ja versoja M, L,G
Hunajaleipää ja levitteitä

***

Karitsalihapullia, Parman tomaattia ja Parmigiano Reggiano juustoa L,G
Savussa hellittyä Benella kirjolohta, chimichurria ja sahramiaiolia M,L,G
Maa-artisokkagratiinia L,G
Kukkakaalia, kasviksia, currya ja Garam masalaa M,L,G

***

Sitruunakiisseliä ja kaakaopapukreemiä L,G
Mustaherukka-spelttipuuroa ja vaniljakastiketta L
Maitovanukasta, mangoa ja vadelmaa L,G

***

Porvoon Paahtimon kahvia ja Jeeves&Jericho teetä

Hirvihaaran kartano 100 - alkoholiton alkucocktail;
aitoa puolukkamehua, koivunmahlajuomaa, Fever-Tree Tonic
6,00 €

Kartanon oma suodatettu juomavesi still/hiilihapotettu
4,00 € /henkilö

27.-28.2.2018 Tulevaisuuden työn menestystekijät & Terveys Design –tapahtuma Hirvihaaran Kartanossa

​Hirvihaaran Kartano täyttyy helmikuun lopulla Suomen huippupuhujista, innovatiivisista yrityksistä ja ihmisistä. Tapahtumassa kohtaavat hyvinvoinnin, teknologian ja työn ajatusjohtajat sekä yritykset, joita yhdistää terveys design ja tulevaisuuden työn menestystekijät.

Hirvihaaran Kartanolle tuotetaan interaktiivisia ja kokemuksellisia lounge alueita, joissa tuodaan esille toimintoja, tuotteita ja palveluita. Ainutkertainen kokonaisuus rakentuu yhdessä innovatiivisten yritysten ja ihmisten kanssa.​

Tapahtumassa esitellään ratkaisuja, joissa tilat ja teknologiset innovaatiot tukevat uudella tavalla luovuutta, sosiaalista kanssakäymistä, terveyttä sekä työn merkityksellisyyttä. Teemoina on tulevaisuuden työ & tilat, robotiikka, tuottavuus ja terveys design.

Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumiset osoitteessa www.terveysdesign.com

 

Hirvihaaran Kartano 100 -juhlavuoden viinit

Kartanon juhlavuoden viineiksi valikoitiin modernit, puhtaat ja mutkattomat viinit, jotka taipuvat mukavasti monenlaisen ruoan seuraan. Pidimme tärkeänä käsityötä ja pienehköjä yrityksiä, jollainen Hirvihaaran Kartanokin on. Upea Pol Roger Epernayn kaupungista Champagnesta, suomalaisen viinintekijän Champagne Autreau Champillonista , Raimon Badelin käsityönä ja luomumenetelmin valmistama Cava pienestä Olesan kylästä  ja Azul y Garanzan luomut; punainen ja valkoinen viini keskeltä Espanjaa Navarran autiomaasta ainutlaatuisista olosuhteista –  tekijöidensä ympäristövastuullisessa ja ammattitaitoisessa hoivassa parhaiksi valmistettuina.

Nauttikaa kanssamme, olkaa hyvät.

 

Samppanja Pol Roger Brut Reserve, Champagne, Ranska  110,00 € /75 cl
Rypäleet: Chardonnay 33%, Pinot Noir 33%, Pinot Meunier 33%
Vaaleankeltainen, pienet kuplat, kestävä mousse. Runsas, moniulotteinen ja hieman kehittynyt. Kukkaisaromeja, akasiaa, hunajaa, briossia. Kuiva, täyteläinen ja rapean hapokas. Pol Rogerin edelleen perheomistuksessa oleva samppanjatalo sijaitsee Epernayn kaupungissa. Kartanon 100-vuotisjuhlan lippusamppanja.

 

Samppanja Chouette de Champillon Brut Blancs de Noir, Ranska  78,00 € /75cl  
Rypäleet: Pinot Noir, Pinot Meunier
Tuoksu raikas ja mineraalinen, vehreän omenaiset aromit. Maku kuiva, elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs paahteisin aromein. Kuplat kestävät lasissa pitkään.

 

Cava Masia Can Tutusaus Vall Dolina Brut Nature Reserva, Espanja  57,00 € /75 cl
Rypäleet: Macabeo, Xarello, Parellada, Chardonnay
Tuoksu raikas, omenainen ja puhdas. Maku kuiva, mineraalinen ja raikkaan hapokas. Maussa  vaaleaa hedelmää, apilaa ja hivenen toffeeta. Elegantit ja pitkäkestoiset kuplat. Luomu.

 

VV Azul y Garanza Vitis, Navarra , Espanja  57,00 € /75 cl
Rypäleet: Garnacha Blanca ja Viura.
Tuoksussa vaaleita hedelmiä, kuten päärynää ja melonia. Kuiva ja hedelmäinen maku, keveä hapokkuus tarjoaa raikkautta ja ryhdikkyyttä. Luomu.
 

PV  Azul y Garanza Fiesta,Navarra, Espanja  57,00 € /75 cl
Rypäleet: Garnacha ja Tempranillo.
Tuoksu tummasävytteisen marjaisa ja kypsän hedelmäinen. Maku keskitäyteläinen, kirsikkaa ja mausteita. Luomu.