Parsaa ja Rieslingiä 16.4-26.5.2018 - Riesling -viikot kartanolla

Hirvihaaran Kartanon parsamenu

Parsarosollia, jättikatkarapuja ja parsamajoneesia L,G

***

Kookoksella ja sitruunaruoholla maustettua parsakeittoa
ja parsavaahtoa L,G

***
Gratinoitua parsaa, sitruuna-kaprisvoita
ja tournedos Vesijärven kuhasta ja kylmäsavulohesta L,G

***
Parsaa, vadelmia ja raparperia L

 

Parsamenu 72 € /hlö

Menuuseen voi tilata lisäruokalajeja
Juustoa ja tryffelihunajaa +8 € /henkilö
Cavasorbet +8 € /henkilö

 

Juomasuositukset

Riesling -lista alla

Muut juomasuositukset
Samppanja Pol Roger Reserve Brut, Champagne, Ranska  110,00 € /75 cl
Domaine de la Pepiere Clos des Briords 2016 Loire, Ranska  68,00 € /75 cl
Pouilly-Fumè Andre Dezat 2016 Loire, Ranska  79,00 € /75 cl
Pineto Brachetto d´Acqui Strevi, Piemonte, Italia  57,00 € /37,5 cl

 

Porvoon Paahtimon kahvia ja Jeeves&Jericho teetä 4,50 € /henkilö
Kahvin avec suositukset
Konjakki Elisabet Cognac vsop LUOMU, Ranska  12,50 € /4 cl
Puolukka-Gin likööri , Helsinki, Suomi  10,50 € /4 cl
Verlan XO omenatisle, LUOMU, Kymenlaakso, Suomi  9,50 € /4 cl
Gustav -liköörit, Lignell&Piispanen, Kuopio, Suomi  alkaen 7,50 € /4 cl
Puolustusvoimain leikattua, Lignell&Piispanen, Kuopio, Suomi  8,00 € /4 cl

Pöytiin tarjoiltujen menuiden ryhmän koko vähintään 8 henkilöä.
Myyntipalvelusta lisätietoja pienempien ryhmien illallisruokailuun. Hinnat perustuvat yhtenäiseen menuvalintaan koko ryhmälle. Useamman menun valinta samalle ryhmälle + 7,00 € /henkilö/menu.

Pyydämme tarkentamaan tilaisuuden menun ja osallistujamäärän kaksitoista (12) päivää ennen ja viimeiset muutokset kolme (3) arkipäivää ennen tilaisuutta. Laskutus tapahtuu tällöin vahvistetun henkilömäärän mukaisesti tai sen kasvaessa yli ilmoitetun määrän, toteutuneen mukaan. Huomioimme etukäteen ilmoitetut ruoka-aineallergiat ja -rajoitteet. Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

 

Riesling -viikot Hirvihaaran Kartanolla 16.4.-26.5.2018

Riesling- listasta voit valita omat suosikkisi menuulle. Henkilökuntamme maistattaa Rieslingit mielellään ennen illallisen alkua 4 € /4 cl maistiainen. Tasting varataan etukäteen joko kokoustilaisuuden tilausta tehtäessä tai paikan päällä kartanolla ennen lounasaikaa tarpeellisten järjestelyjen tekemistä varten.

Schmitges Riesling Cremant Brut 2014 Mosel, Saksa  60,00 € /75 cl
Erikoiserä kuohuvaa Moselin laaksosta. Tiedustele saatavuus henkilökunnalta.
Sakan päällä kypsytetty Cremant, jossa jäännössokeria 8,9 g/l. Andreas Schmitgesin viinitilalla Erdenissä, Moselin laaksossa, on sukutilan pitkät perinteet ja menestyksekäs historia. Se mainitaan ensimmäisen kerran historiallisissa asiakirjoissa vuonna 1744. ERIKOISTARJOUS RIESLING -VIIKOILLA

ALKOHOLITON
Breuer Zero kuohuva rypälemehu, Rheingau, Saksa  30,00 € /75 cl

Tuoksu raikas ja kukkaisa, Makeahko kukkea maku jossa suun raikastavaa mineraalisuutta ja hapokkuutta, jotka tasapainottavat makeutta. Pehmeät hennot kuplat.

Immich-Batterieberg Escheburg Riesling 2016, Mosel, Saksa  68,00 € /75 cl
Tuoksussa trooppisia hedelmiä, mangos, passionhedelmää ja melonia. Kuiva maku on hedelmäinen, raikas ja mineraalinen. Hyvä hapokkuus, intensiivinen ja elegantti viini. Tilan juuret ulottuvat vuoteen 1425!

Friedrich Becker WILDWEIN Riesling, Pfalz, Saksa  64,00 € /75 cl
Tuoksussa omenaa ja sitrusta, maku raikas, mehukas ja tasapainoinen. Kalan lisäksi sopiva myös vaalealle liharuoalle ja mausteisille ruuille. Weingut F. Becker sijaitsee aivan Ranskan rajan tuntumassa ja osa tarhoista sijaitseekin Alsacen puolella. Tarhoilla käytetään osittain luonnonmukaisia metodeja, mikä tarkoittaa muun muassa tuholaisten torjuntaa leppäkerttujen avulla.

X-Berg Riesling 2016, Rheingau, Saksa  64,00 € /75 cl
Tuoksu raikas ja runsas, kivellisten hedelmien ja sitruksien aromeja. Kuivahko maku suun täyttävä, miellyttävän hapokas ja mineraalinen. Raikas ja moderni Suomi-Saksa-Ruotsi yhteistyön tulos Rein-joen ja Taurus-vuoriston kupeesta.

Schloss Vollrads Kabinett feinherb Riesling, Rheingau, Saksa  80,00 € /75 cl
Heleän vaaleankeltainen viini on tuoksultaan runsas. Maku puolikuiva, hedelmäinen, mineraalinen ja raikkaan hapokas. Viini kypsytetään terästankeissa. Viinitalo on yksi Saksan vanhimmista, ensimmäinen kirjoissa säilynyt merkintä viinin myymisestä on vuodelta 1211.

Huxelrebe Auslese Bio Lorenz 2014 Rheinhessen, Saksa  57,00 € /37,5 cl
Rypäle: Huxelrebe, jäännössokeri 135 g/l
Jälkiruoka- ja juustoviini
Läpikuultava, olkeen vivahtava kullankeltainen väri. Tuoksu täyteläinen ja hedelmäinen, passionhedelmää, keltaista herukkaa ja hunajaa. Makutasapainoinen ja jalon hunajainen.
Monipuolinen jälkiruokaviini.

Lisäksi kellaristamme löytyy seuraavat tuotteet, joita emme voi maistattaa, mutta suosittelemme lempeästi ostamaan illallisen huipennukseksi. Tiedustele varastotilannetta henkilökunnaltamme.
Andreas Schmitges Mosel  Riesling Stone 2016 - graniittisäiliössä kypsytetty  82 € /75 cl
Andreas Schmitges Mosel Riesling Wood 2016 - puutynnyrissä kypsytetty  82 € /75 cl
Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Magnum 2016 - magnum  140 € /150 cl
Clemens Busch Marienburg Spätlese Goldkapsel 2013 Mosel - jäännössokeri 113 g / l  65 € /37,5 cl